Altatásos beavatkozás előtti vizsgálatok

Az altatás egy olyan beavatkozás, amelyet úgy tervezünk és választunk meg, hogy az megfeleljen a páciens állapotának, illetve a műtét hosszának és jellegének is. Ahhoz, hogy kiválasszuk a megfelelő altatást, szükség van arra is, hogy felmérjük a páciens általános egészségügyi állapotát illetve szervezetének teherbíró képességét is megállapítjuk.

Az altatásos beavatkozás előtt tehát mindenképpen szükséges elvégezni egy EKG vizsgálatot, illetve laboratóriumi vizsgálatokat is, amely vénás vérvétellel történik, ezeket pedig oda kell adni az altatóorvosnak még a beavatkozás előtt. Az altatóorvosnak továbbá azt is el kell mondani, hogy milyen gyógyszereket szed, így az orvos majd megbeszéli önnel, hogy azokat a gyógyszereket hogyan érdemes szedni műtét előtt és műtét után is. A következőket pedig az egyéni biztonság érdekében kell betartani: az első az, hogy 6 órával a tervezett műtét előtt ne egyen semmit, ne igyon, illetve semmiképp se dohányozzon. Ha van kivehető kontaktlencséje illetve fogprotézise, akkor azokat is vegye le, valamint alaposan mosson fogat.

A műtét során nem szabad szemüveget viselni, az ékszereket is kötelező levenni, illetve a sminket, körömlakkot le kell mosni. Nagyon fontos, hogy az altatóorvos által jóváhagyott gyógyszereket a megfelelő időben szedje be, és ne fogyasszon alkoholt legalább 24 órával a műtét előtt. Ha többet szeretne megtudni az altatásos beavatkozásról, vagy ön is épp egy ilyen lőtt áll, akkor érdemes lehet fellátogatni weboldalunkat, a  belvarosiorvosicentrum.hu-t ahol talál további információkat. Ha valamivel kapcsolatban kérdezni szeretne, ezt is megteheti, csupán annyi a dolga, hogy felveszi a kapcsolatot ügyfélszolgálatunkkal az info@boc.hu e-mail címen, vagy tárcsázza bátran a +36 30 870 74 27 telefonszámot.