Az Önjáró busz Bécsben található sokak örömére

Elsőre talán ijesztően hangzik, de a modernkor egyre közelebb hozza hozzánk azokat a tényeket, mi szerint elérhetővé válik számunkra az önvezető autó, busz, illetve minden más jármű.

Az önjáró busz Bécsben található, amely idén tavasszal került forgalomba. Amely az mellett, hogy önvezető, még elektromos is egyben, igy teljesen környezetbarát. A sofőr nélküli jármüveket egyenlőre még üzemekben próbálgatják, ám ősztől már várhatóan forgalomba is helyezik őket. Ráadásul, ha minden jól megy, akkor a tervek szerint 2019-től már menetrendszerűen fognak közlekedni az önjáró buszok. Így jogosan felmerül a kérdés, ha már önjáró járművekről beszélünk, hogy akkor lassan oda érünk, hogy feleslegessé válik a jogosítvány megszerzése? Ám nem úszuk meg ezt, ilyen könnyen, hiszen ezeknél a járműveknél is szükség van a sofőrök felügyeletére, ám már nincs kormány és pedál sem. Ezek a járművek maximum 20km/h sebességgel haladhatnak önjáró üzemmódban.

De 2019-ben várható, hogy piacra dobják a Level 5-ös autókat, melyeknek az irányításukhoz már egyáltalán nem szükség emberi közreműködésre. Az önjáró buszok mindössze 11 férőhelyesek. Melyek 4-8 órás töltéssel 9 órát tudnak működni. Az osztrák közlekedési minisztérium a következő években még plusz 50 %-al szeretné megnövelni az ehhez hasonló fejlesztések támogatását. Amennyiben szeretne még többet megtudni az ehhez hasonló világieseményekről, akkor keresse fel a honlapunkat, ahol nap, mint nap újabbnál, újabb érdekes hírekkel várjuk az olvasóinkat. A weboldalunkat a ka-auszerviz.hu oldalára kattintva találja. Forduljon hozzánk bizalommal, hiszen mi minden fontos információt közlünk Önnel, melyre szüksége lehet a közutakon! Várjuk sok szeretettel!