A prosztatarák megbetegedésről

A prosztatarák manapság egyre több férfit érint, ezért ajánlott rendszeresen részt venni szűrővizsgálaton. A tünetek szinte minden férfinál különbözőek, ezért csak a vizsgálat során tudják a szakemberek megállapítani a prosztatarákot. A betegség legtöbbször idős korban jelentkezik, ezért 40 év felett évente érdemes eljárni az urológia szűrővizsgálatokra.

[wp_ad_camp_1]

A prosztatarák tünetei sok esetben alig észrevehetőek, viszont vannak olyan esetek is, amikor akár életveszélyesek is lehetnek. A betegség oka máig nem ismert, csupán annyit lehet tudni, hogy a férfihormonok hatása lehet a felelős a kialakulásáért. A prosztatarák elsőként megjelenő és legjobban felismerhető tünete, az a gyakori vizelési inger, főleg abban az esetben, ha legtöbbször éjszaka jelentkezik. A rák jele, ha a vizelet lassan indul el, és a betegnek olyan érzése van, hogy hólyagja soha nem akar kiürülni. Ha a betegséget nem észleli, kezeli időben, akkor az átterjedhet a prosztatát körülvevő szervekre is, és sajnos ez esetben már áttétes rákról van szó. De vér útján tovább terjedhet, és akkor veszélybe kerülhet a gerincoszlop is.

A prosztatarákot előrehaladott stádiumba elviselhetetlen fájdalom, étvágytalanság, fáradékonyság, fogyás, hányás kísér. Ha a prosztatarákot időben felismerik, akkor nagy esélye van a betegnek arra, hogy teljesen kigyógyuljon a betegségből. A betegség megállapításához prosztata ultrahangot, vérvizsgálatot készítenek. A www.interlabmedical.eu weboldalon sokkal több információt olvashat a prosztatarákról, valamint időpontot kérhet a klinika tapasztalt szakorvosához is. Forduljon időben szakorvoshoz, mert a prosztataráktól meglehet szabadulni, valamint ezzel megkíméli magát a fájdalmaktól is.