Ablaktörlő motor a szélvédő tisztán tartására

Az ablaktörlő motor az adapteren keresztül hajtja a kart a rögzített lapátokkal. Működését relék vezérlik, azonban, ha beragad a kar vagy lefagy a lapát az üvegre, abban az esetben, akár le is éghet, így cserére van szükség. Akár a motor, akár a mechanika romlik el, az eredmény összességében ugyanaz. Az ablakon nehezen vagy alig lehet kilátni.

[wp_ad_camp_1]

Ablaktörlő motor szerepe és feladata a szélvédő törlése. Enélkül a közlekedés rossz időben balesetveszélyessé válna, így az ablaktörlő és az ablaktörlő motor nagyon hasznos alkatrészek, melyeket meghibásodás vagy sérülés esetén mielőbb cserélni kell. A fordulatszámtól függ, hogy az ablaktörlő milyen gyorsan töröl. Ezt akár állítani is lehet. Az ablaktörlő motor javítása autóelektronikai szervizben történik, ahol rendelkezésre állnak a megfelelő eszközök, valamint a megfelelő tudással rendelkező szakemberek. Az elektronikus ablaktörlő lelke maga a motor. Az elektronikus motor teljesítménye gépkocsimárkától és típustól is függ, különösen a mechanikától és a lapátok nagyságától. Márkától függetlenül, működési elvük azonos elven alapul.

Az autó alkatrészeinek ára, így az ablaktörlő motor ára sem csupán az alkalmazott műszaki megoldások bonyolultságától és a gyártási költségtől függ, hanem a márka népszerűségétől és a gyártási költségektől függ, hanem a márka népszerűségétől és a divattól is. Az ablaktörlő motorokat nem csak márkák alapján lehet csoportosítani, hanem aszerint is, hogy hátsó vagy elülső ablaktörlő meghajtásról van-e szó. A hátsó és elülső ablaktörlő egészen más igénybevételnek van kitéve, továbbá más-más sebességfokozatban működnek. Ha az ablaktörlő motort nem lehet javítani és mindenképp cserélni kell, akkor látogasson el az alkatreszek.hu webáruházba és tekintse meg a kínálatot!