Az Ön otthona készen áll egy veszélyhelyzetre?

Sajnos az ördög sosem alszik, így fontos, hogy mindig legyen terv arra az esetre, ha a dolgok rosszra fordulnak. Akár kültéri, akár beltéri problémáról van szó, nagyon fontos, hogy Ön és családtagjai biztonságban legyenek.

[wp_ad_camp_1]

Az otthonában keletkező veszélyhelyzetekről itt érhet el több információt! Nagyon fontos, hogy Ön és családtagjai ismerjék a legegyszerűbb utat az ajtóhoz és az ablakokhoz, továbbá veszély helyzet esetén el is tudjanak oda jutni, tehát akadálymentessé kell tenni az utat. Sokan szeretik azt gondolni, hogy a baj csak mással történhet meg és az olyan apróságokra, mint az út akadálymentesítése sokan nem ügyelnek. Ha a lakásban található gázkazán vagy gázkészülék, akkor fontos gondoskodni ezek biztonságossá tételéről. Ez azt jelenti, hogy legalább évente egyszer szakembert kell hívni és leellenőriztetni a gázkészülékeket. Ha bármikor gázszagot észlel a lakásban, akkor nagyon fontos, hogy azonnal szakembert hívjon és biztonságos távolságra menjen a lakástól. A gázkészülékeket karbantartását kizárólag szakember végezheti el, így senkinek nem ajánljuk a kísérletezgetést.

Ha a családban vannak gyerekek is, akkor nagyon fontos velük is megbeszélni, hogy veszélyhelyzet, például tűzeset vagy gázszivárgás esetén. Az sem rossz ötlet, ha a kicsiknek havi szinten el van mondva, hogy mit kell csinálni baj esetén. Baj esetén sokkal nyugodtabbak és felkészültebbek lesznek a családtagok és minden a terv szerint fog menni. Célszerű összeállítani egy olyan mappát, amely mindenki számára elérhető helyen van és amelyben megtalálhatók legfontosabb lépések, továbbá a legközelebbi útvonal a házból az utcára. Bővebb információkért azt javasoljuk, hogy látogasson el a futes-gazszereles.hu weboldalra és tájékozódjon bővebben!