Az Ön otthona készen áll egy veszélyhelyzetre?

Sajnos az ördög sosem alszik, így fontos, hogy mindig legyen terv arra az esetre, ha a dolgok rosszra fordulnak. Akár kültéri, akár beltéri problémáról van szó, nagyon fontos, hogy Ön és családtagjai biztonságban legyenek.

Az otthonában keletkező veszélyhelyzetekről itt érhet el több információt! Nagyon fontos, hogy Ön és családtagjai ismerjék a legegyszerűbb utat az ajtóhoz és az ablakokhoz, továbbá veszély helyzet esetén el is tudjanak oda jutni, tehát akadálymentessé kell tenni az utat. Sokan szeretik azt gondolni, hogy a baj csak mással történhet meg és az olyan apróságokra, mint az út akadálymentesítése sokan nem ügyelnek. Ha a lakásban található gázkazán vagy gázkészülék, akkor fontos gondoskodni ezek biztonságossá tételéről. Ez azt jelenti, hogy legalább évente egyszer szakembert kell hívni és leellenőriztetni a gázkészülékeket. Ha bármikor gázszagot észlel a lakásban, akkor nagyon fontos, hogy azonnal szakembert hívjon és biztonságos távolságra menjen a lakástól. A gázkészülékeket karbantartását kizárólag szakember végezheti el, így senkinek nem ajánljuk a kísérletezgetést.

Ha a családban vannak gyerekek is, akkor nagyon fontos velük is megbeszélni, hogy veszélyhelyzet, például tűzeset vagy gázszivárgás esetén. Az sem rossz ötlet, ha a kicsiknek havi szinten el van mondva, hogy mit kell csinálni baj esetén. Baj esetén sokkal nyugodtabbak és felkészültebbek lesznek a családtagok és minden a terv szerint fog menni. Célszerű összeállítani egy olyan mappát, amely mindenki számára elérhető helyen van és amelyben megtalálhatók legfontosabb lépések, továbbá a legközelebbi útvonal a házból az utcára. Bővebb információkért azt javasoljuk, hogy látogasson el a futes-gazszereles.hu weboldalra és tájékozódjon bővebben!