Dip és dippezés – Mit érdemes tudni róla?

A pontyok okos halak, ugyanis a fájdalomra sokáig emlékeznek és azt összekötik egy-egy ízzel. Éppen ezért egyre rafináltabbá válnak és nem könnyű őket kifogni. Ezért a horgászoknak is igyekezniük kell, hogy egy lépéssel mindig a pontyok előtt legyenek.

[wp_ad_camp_1]

Hogyan járhatunk túl a pontyok eszén? Például használhatunk dippeket. A dip mártogató aromák alkalmazása által megnövelhető a sikeres kapás esélye, hiszen egészen nagy eséllyel csalogatja hozzánk a halakat. Manapság hatalmas a választék, így mindenki megtalálhatja a számára tökéletes mártogató aromát, melyet a halak nem ismernek, így rámennek a csalira. A legjobb, ha nem állandóan ugyanazt az ízt használja, így nagyobb eséllyel akad hal a horog végén. Egykor ezeket a dippeket, mártogató aromákat csak nehezen lehetett beszerezni, jellemzően külföldről. Ma már könnyedén meg lehet vásárolni a számos hazai horgászfelszerelés szaküzletekből és webáruházakból. Előnyük abban rejlik, hogy fokozatosan áznak le és árasztják magukból a csalogató aromákat. Ezeknek a dip mártogató aromáknak a hatása tovább fokozható, ha szivacslapot használ, amit a bojlival együtt a hajszálelőkén kell rögzíteni. A szivacs előnye, hogy hosszú időn keresztül illatfelhőt képez a bojli körül, mely a halak számára csábító, így oda vonzza őket.

Dip mártogató aroma
Dip mártogató aroma

Vannak, akik biztosra akarnak menni és ennek érdekében többféle dipet kevernek egymással. Alapvetően nem elvetendő gondolat, ugyanis egy agyonhorgászott tóban nagyon fontos, hogy olyan dip mártogató aromát válasszon, amivel mások korábban még nem próbálkoztak. Gyakran a siker kulcsa a megfelelően kiválasztott dip mártogató aroma alkalmazása. Sokan ezért esküsznek a saját készítésű dipekre. Akár saját magának szeretné kikeverni a dipet, akár készen szeretne rendelni egyet és azt használni, érdemes megbízható webáruházból rendelni. Ha szeretne bővebben tájékozódni vagy megtekinteni a széleskörű kínálatot, akkor célszerű ellátogatni a halcatraz.hu webáruházba, ahol minden fontos információ megtalálható egy helyen!