Domain nevek szuper jó áron!

A domainek a világháló alapvető alkotóelemei, de mit tudunk róluk valójában? A domain név felhasználóbarát módja a webhely azonosításának és megtalálásának. Néhány példa erre az „awh.hu”, a „wikipedia.org” vagy éppen a „netflix.com”. A fizikai címhez hasonlóan a domain név címként működik az interneten.

Domain nevek elérhetőek az awh.hu weboldalon kedvezményes áron, ezért ha ön is szeretne egy domaint regisztrálni, akkor itt a helye nálunk. Senki másnak nem lehet pontosan ugyanaz a domain neve, mint ahogy senki másnak nem lehet pontosan ugyanolyan fizikai címe, mint Önnek. Itt az interneten mi vagyunk az egyetlen awh.hu címmel rendelkező oldal. Valójában a webhely helyét annak a szervernek az IP-címe jelenti, amelyen a webhelyet tárolják. Ez azt jelenti, hogy nem ritka, hogy több webhelynek ugyanaz az IP-címe, mindaddig, amíg ugyanazon a webszerveren vannak tárolva, ami jellemző a virtuális tárhelyszolgáltatásra. Ez egy nagyszerű példa arra, hogy az alfanumerikus címek hogyan könnyítik meg a dolgokat. Míg az 1980-as évek elején az internet még fejlesztés alatt állt, azoknak a keveseknek, akik hozzáfértek, meg kellett adniuk egy numerikus címet, hogy hozzáférhessenek ahhoz, amire a tulajdonosa használta a címet, például egy gyökérszerverhez.

A világháló 1989-ben indult, és az első weboldalt csak 1991-ben hozták létre, így ezek a címek ekkor még nem mutattak webhelyekre. Mindazonáltal a domain névrendszert (DNS) 1983-ban hozták létre, hogy könnyebben hozzáférjen a net helyeihez anélkül, hogy meg kellene adnia a numerikus címeket. A domainek működésének megértéséhez fontos, hogy ne keverje össze őket a webhely más jellemzőivel. Például egy domain nem webhely. A webhely weblapok gyűjteménye, amelyet egy szerveren tárolnak és közzétesznek az interneten. A domain egyszerűen egy webhely alfanumerikus azonosítója. További részletekért és ajánlatainkért nézzen be az awh.hu weboldalra.