Egy emlékműnek nyilvánított épületet hatékony bemelegítése?

Az emlékműnek nyilvánított épületek számára végtelenül nehéz megtalálni azt a fűtési formát ami a legmegfelelőbb lenne. Ezek gyakran rosszul vannak szigetelve, nagyon régi fűtéssel vannak felszerelve, és valószínűleg az épületben nincs is nagyon lehetőség a változtatásra fűtés terén.

[wp_ad_camp_1]

További olvashat a témáról itt. Az elektromos fűtés is szóba jöhet egy emlékmű esetében, mert ez sokkal kevésbé invazív, mint egy központi fűtési rendszer, ami tele van csövekkel vagy más felesleges dolgokkal amik zavarnák az ingatlan környezetét. Ez azt jelenti, hogy az ingatlanhoz ilyen típusú munkákhoz tervezési engedély szükséges, de az elektromos fűtési rendszereket sokkal könnyebb megszerezni, mint például egy központi fűtést, ezért is részesítjük ezt előnyben. Megújuló fűtés: A levegő és a talaj hőszivattyúi jelenleg végtelenül népszerűek, mivel a megújuló hő hosszú távon egy sokkal megfizethetőbb lehetőséget kínál a többi opciónál. Sajnos az olyan helyeken, ahol gyenge a szigetelés, az ilyen típusú rendszerek általában nem elérhetőek. Túl alacsony hőmérsékleten működnek, hogy ilyen hideg helyet jól tudjanak felmelegíteni.

Csak akkor érdemes megfontolni egy ilyen épület hőszivattyúval történő fűtését, ha az ingatlan átlagon felüli szigeteléssel rendelkezik.  Ha a műemléknek nyilvánított épület lehetővé teszi gázvezeték és a hozzá kapcsolódó vízvezetékek beszerelését, az ilyen típusú épület fűtése esetében talán a legjobb a gáz lehet. Az egységnyi gáz sokkal olcsóbb, mint a villamos energia, és ha az épületnek rengeteg fűtésre van szüksége a hőszigetelés hiányának kompenzálása miatt, akkor fontos az, hogy a megoldás olcsó legyen. A gázfűtés lehetővé teszi a melegvíz felhasználását ugyanazon rendszer használatával, azaz a forró víz melegítése szintén olcsóbb lesz ha ezt választja.