Értékes festményeket hogyan kell szállítani?

Ma már szinte minden feladható csomagként, amely nagyon jó választás lehet sok esetben ugyanis gyors és egyszerű megoldásnak bizonyul. Viszont mi a helyzet a festményekkel vagy a keretezett szállítmányokkal?

[wp_ad_camp_1]

Részletes infók itt találhat, amennyiben felkeltettük az érdeklődést. Ezeknél a tárgyaknál az első és legfontosabb szabály, hogy mindig gondosan csomagoljuk be őket. Ugyanis csak ebben az esetben érhetjük el, hogy a kívánt helyre biztonságosan megérkezzenek. Mi most ebben leszünk a segítségére. Amennyiben követi az általunk nyújtott útmutatót, akkor garantáljuk, hogy problémamentesen érkeznek meg a szállítmányozott festmények. A fő cél, mindig az, hogy az adott festmény egy kartondobozba kerüljön. Itt viszont figyelembe kell vennünk azt, hogy ez a kartondoboz biztosítsa számunkra azt a lehetőséget, hogy 12 centiméteres védőbuborékot is elhelyezzünk. Ugyanis ez szükséges ahhoz, hogy a doboz ellenálljon a halmozódásnak és a Transit által keletkezett rázkódásoknak.

A csomagolás előtt mindig tisztítsuk meg az üveglapot, majd ezt követően a teljes grafikát csomagoljuk teljes savmentes csomagolópapír közé, majd zárjuk le. Ezt követően jöhet a buborékfólia, amelynél fontos, hogy meggyőződjünk arról, hogy minkét oldalt eléri a minimális 6 centiméteres vastagságot. Amennyiben ezt a vastagságot elértük, akkor ezt függőlegesen és vízszintesen jól tekerjük körbe ragasztószalaggal. Ha rendelkezik sarokvédővel, akkor ez az a pont, amikor ideje alkalmazni. Viszont, ha nem rendelkezünk sarokvédővel, akkor azt el kell készítenünk, ugyanis az nélkül könnyedén a kartondoboz bánhatja. Ezt úgy tudjuk elkészíteni, ha biztosítunk két darab rétegelt lemezt a műanyag minkét oldalára csomagolószalaggal.