Fakivágás – Nem gyerekjáték!

Több oka is lehet annak, ha egy fát ki kell vágni. Bármi is legyen az ok, egy valami biztos, nem érdemes a hozzá nem értőnek fejszét vagy láncfűrészt ragadni és hűbelebalázs módjára neki esni a fának, ugyanis ez egyáltalán nem veszélytelen!

[wp_ad_camp_1]

Fakivágás kapcsán sokan úgy vélik, hogy ez egy igazán egyszerű dolog, nem kell hozzá más, csak egy fejsze vagy láncfűrész, aztán neki is lehet esni a fának. Tény, hogy bizonyos esetekben elkerülhetetlen a fa kivágása, hiszen veszélyes lehet a házra, valamint a lakókra, de az is lehet, hogy a fa helyére egész egyszerűen csak valami mást szeretne a helyére. Fontos tisztázni, hogy a favágás egyáltalán nem veszélytelen. Sőt, nem megfelelő felkészültséggel és a szakértelem hiányában könnyű nagy kárt okozni. A favágó szakember megfelelő, professzionális szerszámokkal dolgozik és a vágás minden lépését megtervezi, arra kifejezetten nagy hangsúlyt fektetve, hogy a fa környezetében lévő értékeket megóvja. Ehhez gondosan kiszámolja a fa dőlési szögét, enélkül egyetlen vágást sem ejt a fába! Egy szóval a szakember pontosan tudja, hogy mit csinál!

Bizonyos esetekben elkerülhetetlen, hogy a fa ki legyen vágva, például, ha veszélyt jelent másokra vagy tárgyakra, egyéb objektumokra nézve. Van, amikor a fakivágás nem várhat, míg máskor nem olyan sürgős. Ha nem kell minél előbb kivágni, akkor a fát érdemes még azelőtt kivágni, hogy a fa lombozata gyarapodna, mivel így kevesebb munkát jelent a fa kivágása. A közterületeken lévő fákról érdemes tudni, hogy engedélykötelesek, még abban az esetben is, ha mi magunk ültettük őket! Ekkor nyomós indokra lesz szükség, hogy a fát ki lehessen vágatni. Bővebb információkért és elérhetőségért látogasson el a fakivágás-tuskómarás.hu weboldalra és tájékozódjon!