Farsangi jelmezek választéka várja az online áruházban!

Január 6-án, a karácsony utolsó napján kezdődik egy hatalmas, színes fesztiválidőszak, amelyet Farsangnak hívnak – hasonlóan a „karneválhoz” a világ más részein. Ez az időszak tele van dekadens ételek fogyasztásával, álarcosbálokkal, sok hangos zajjal és az UNESCO által elismert „Busójárás” fesztivállal Mohács déli városában.

Farsangi jelmezek várnak mindenkit a jatek-webaruhaz.hu weboldalon, tehát ha az ön gyermeke is izgatottan várja a farsangot, akkor itt az ideje, hogy beszerezze számára a legmenőbb jelmezt. A Farsang a keresztény hagyományok és a régi pogány rituálék ötvözete, és a hatalmas ünneplés a keresztény böjti időszak kezdetéig tart. De a Farsang szimbolizálja a búcsút is, hiszen a tél tavaszra vált. A Farsang története fontos hagyomány Magyarországon, akárcsak a világ számos más részén. Január 6-án (vízkereszt) az ünnepi időszak hamvazószerdáig tart, amikor a keresztény hagyomány szerint a böjti időszak a húsvét előtti időszakban kezdődik. A nagyböjttel ellentétben a Farsang egy olyan időszak, amelyet gazdag ételek fogyasztása, sok színes és hangos ünneplés, álarcosbál és jelmezes bál, valamint egyéb, a magyar hagyományokban átható események jellemeznek.

Farsang első napja, január 6-án egyben az a nap, amikor hagyományosan sok család leveszi és kidobja a karácsonyfáját. A magyar falvakban a Farsang-időszak hagyományosan napokig tartó esküvői ünnepségeket is tartottak ekkor. Ennek oka az volt, hogy a tél csendesebb a mezőgazdasági dolgozók számára, így napokat tölthettek bulizással, és azért is, mert az ételeket könnyebb volt elkészíteni és tárolni a gyakran több száz vendég számára. Farsang csúcspontja az utolsó három nap, amely a húsvét dátumától függően évente változik. Amennyiben jelmezt keres farsangra, keresse fel a jatek-webaruhaz.hu weboldalt.