Földi hőszivattyú telepítés előnyei

A földi hőszivattyú egy új módja a környezetbarát hő előállításának. Nagy előnye, hogy meglehetősen rövid idő alatt sok pénzt lehet megtakarítani. Ennek a típusú hőszivattyúnak a lényege, hogy az otthonában lévő hőt a föld hője generálja. Ennek köszönhetően a ház hőszolgáltatása teljesen környezetbarát módon valósul meg.

[wp_ad_camp_1]

A földi hőszivattyúról itt tud bővebben olvasni! A földi hőszivattyú telepítése egyáltalán nem könnyű feladat, éppen ezért nem végezheti el akárki, szakembernek kell elvégeznie a telepítést. A megfelelő működés érdekében, a hőszivattyút a megfelelő helyre kell telepíteni. Olykor földmérő csapatra van szükség, akik megvizsgálják a talajt és annak hőmérsékletét. Ez azért is fontos, mert, ha a földi hőszivattyú nem a megfelelő helyre kerül, abban az esetben minden munka és fáradozás feleslegessé válik, ugyanis a földi hőszivattyú nem fog megfelelően működni. A szakembere azt is pontosan tudják, hogy milyen mélyre érdemes ásni, ami a polietilén cső elrendezését is meghatározza. Egy szóval ezt mindenképp érdemes szakemberre bízni!

Az ásott lyuk mértéke az ingatlan körülményeitől is függ. A lyukat alapvetően négy-hat láb mélységben érdemes ásni, ha a polietilén csövet vízszintes irányban szeretné elhelyezni. Abban az esetben, ha függőleges elhelyezést preferálnak, ott száz és negyven láb mély lyukra lesz szükség. Tudni érdemes, hogy a földi hőszivattyú légkezelő nélkül nem igazán hatékony. Ez a meglévő vezetékhálózathoz csatlakozik és a házba van beépítve. A légkezelő célja a levegő befújása a polietilén csőből a házba, továbbá annak eltávolítása és keringetése. Ez a talaj hőszivattyú rendszerének legfontosabb része. Mi úgy véljük, érdemes egy esélyt adni a földi hőszivattyúnak!