Fontos az STD szűrés!

Az STD, vagyis a Sexually Transmitted Diseases nemi úton terjedő betegségeket jelent. Ezek közé tartoznak a klasszikus nemi betegségek, mint például a szifilisz, de más számos kórokozó is, amelyek lehetnek különböző vírusok, gombák, paraziták stb., és összesen 30 nemi úton terjedő kórokozó létezik.

[wp_ad_camp_1]

Az STD szűrés létfontosságú mindenkinek, aki szexuális életet él, különösképpen azoknak, akik gyermekvállalás előtt állnak, óvszer nélküli együttlét előtt fiatal pároknak, bármilyen húgyuti-nemiszervi tünet jelentkezésekor, vagy ha új partnerrel óvszer nélküli szexuális együttlét történt. Némely kórokozó kézzel való érintéssel is terjed, sőt akár közösen használt tárgyakkal is, így nem veszélytelen sem az anális, sem az orális szex. A kórokozók tünetei lehetnek akár észrevehetetlenek is, így csak szűrés útján derülnek ki, vagy okozhatnak bőrelváltozásokat, gonorrhoeát, stb. Ha ezeket a tüneteket észreveszi magán, azonnal forduljon szakorvoshoz, és menjen szűrővizsgálatra.

Amennyiben további információkat és részleteket szeretne megtudni az STD-ről és a szűrésről, keresse fel a belvarosiorvosicentrum.hu weboldalt, és kérjen időpontot szakorvosainktól online pár kattintással és néhány adat megadásával. Klinikánkat az 1053 Budapest, Ferenciek tere 7-8, III. lépcsőház 2. emeletén találja, és a pácienseknek a parkolás 1 órán át ingyenes. Ha bármilyen kérdés adódna, tárcsázza a +36 30 870-74-27 telefonszámot, vagy küldjön e-mailt az info@boc.hu e-mail címre, és ügyfélszolgálatunk azonnal felveszi önnel a kapcsolatot. Legyen tehát tisztában az STD kockázatával, és a szűrések fontosságával, hiszen ezek a nemi úton terjedő betegségek igazán súlyosak, és végzetes következményekkel járhatnak mind a nő, mind a férfi számára.