Frida Kahlo képek készítése saját kezei által

Még a legkevésbé a művészetek iránt érdeklődők is ismerik a német – mexikói nemzetiségű művésznő nevét. A festőnő élete eleinte teljesen más pálya felé haladt, azonban mégis az alkotás felé vette az irányt, mely által az utókor csodálatos Kahlo képekkel gazdagodott.

[wp_ad_camp_1]

Frida Kahlo eredetileg az orvosi pálya iránt kötelezte el magát, azonban egy buszbaleset miatt megváltoztatta eredeti terveit. Frida épp egy buszon utazott barátjával, mikor a jármű összeütközött egy villamossal, emiatt súlyos sérüléseket szenvedett. Kahlo több csigolyája is elmozdult a helyéről, azonban mivel nem röntgenezték meg, ez nem derült ki időben. Ezen a nehéz időszakon a festészet segített neki átlendülni. Frida Kahlo élete során számos nehézségen kellett átlendülnie, úgy, mint három vetélése, házasságai, romló egészségi állapota vagy, hogy a férje nem csak számos nővel, de a művésznő húgával is megcsalta. Ezek az események mind befolyásolták művészetét és számos festmény készült el az események hatására.

Frida Kahlo élete

Frida Kahlo élete közel sem mondható egyszerűnek. A művésznő festményeit sok esetben inspirálták az őt ért nehézségek. Rengeteg portrét festett saját magáról, ezt pedig magányosságával magyarázta. Arcán általában semmilyen érzelmet nem ábrázolt, már – már maszkszerűnek festette le saját arcát. A kép valódi mondanivalóját, a művésznő érzelmi életét a háttérben megjelenő tárgyak, állatok mutatják meg. Frida Kahlo az első nő, aki leplezetlenül mutatta be a képein keresztül a női testet, szexszualitást, valamint azokat az élményeket, melyeket csak nők élhettek át. A világhírű festőnő képeit Ön is elkészítheti élményfestés keretein belül, ehhez pedig az sem jelent akadályt, ha semmiféle művészi előképzettséggel nem rendelkezik.