Frida Kahlo képek készítése saját kezei által

Még a legkevésbé a művészetek iránt érdeklődők is ismerik a német – mexikói nemzetiségű művésznő nevét. A festőnő élete eleinte teljesen más pálya felé haladt, azonban mégis az alkotás felé vette az irányt, mely által az utókor csodálatos Kahlo képekkel gazdagodott.

Frida Kahlo eredetileg az orvosi pálya iránt kötelezte el magát, azonban egy buszbaleset miatt megváltoztatta eredeti terveit. Frida épp egy buszon utazott barátjával, mikor a jármű összeütközött egy villamossal, emiatt súlyos sérüléseket szenvedett. Kahlo több csigolyája is elmozdult a helyéről, azonban mivel nem röntgenezték meg, ez nem derült ki időben. Ezen a nehéz időszakon a festészet segített neki átlendülni. Frida Kahlo élete során számos nehézségen kellett átlendülnie, úgy, mint három vetélése, házasságai, romló egészségi állapota vagy, hogy a férje nem csak számos nővel, de a művésznő húgával is megcsalta. Ezek az események mind befolyásolták művészetét és számos festmény készült el az események hatására.

Frida Kahlo élete

Frida Kahlo élete közel sem mondható egyszerűnek. A művésznő festményeit sok esetben inspirálták az őt ért nehézségek. Rengeteg portrét festett saját magáról, ezt pedig magányosságával magyarázta. Arcán általában semmilyen érzelmet nem ábrázolt, már – már maszkszerűnek festette le saját arcát. A kép valódi mondanivalóját, a művésznő érzelmi életét a háttérben megjelenő tárgyak, állatok mutatják meg. Frida Kahlo az első nő, aki leplezetlenül mutatta be a képein keresztül a női testet, szexszualitást, valamint azokat az élményeket, melyeket csak nők élhettek át. A világhírű festőnő képeit Ön is elkészítheti élményfestés keretein belül, ehhez pedig az sem jelent akadályt, ha semmiféle művészi előképzettséggel nem rendelkezik.