Gumiszerviz és nyári gumi

Nagyon sokan használnak nyári gumit a meleg évszakokban és télit a mínuszokban. Jellemzően a külön nyári és téli gumi használat sokkal jobb döntés, mint a négyévszakos gumi vásárlása. Az alábbiakban viszont nem ezt fejtjük ki, hanem a nyári gumit vesszük górcső alá és kifejtjük mi mindent érdemes tudni róla!

Gumiszerviz kapcsán az egyik legfőbb téma a nyári gumi, illetve annak sajátosságai. Gyakran a sofőrök egyáltalán nem mernek rákérdezni bizonyos dolgokra vagy épp biztosnak vesznek olyan igazságokat, melyek valójában tévhitek. A nyári gumiabroncsok általában kisebbek a télieknél és olyan speciális futófelületi mintával rendelkeznek, amely garantálja a magasfokú teljesítményt és a megfelelő tapadást. A nyári gumik használata hét Celsius fok felett optimális. Hét Celsius fok alatt a téli gumiabroncs alkalmazása sokkal okosabb döntés. A nyári gumik úgy készülnek, hogy magas hőmérsékleten és nedves felületen egyaránt jó kezelhetőséggel rendelkezzenek. A nyári és téli gumik, valamint a négyévszakos gumik közt komoly különbségek vannak. A nyári gumik viszonylag kevésbé barázdáltak, ami azért lényeges, mert így több gumi tud az útfelülettel érintkezni.

A nyári gumik általában jó minőségűek, persze ez attól is függ, hogy milyent vásárol. A használat milyensége nagy mértékben befolyásolja az abroncs élettartamát, illetve az is, hogy milyen felületen parkol. A gumiabroncsokon felületén általában található kopásjelző, ami megkönnyíti a tulajdonos dolgát, hiszen egyértelműen látszik, ha eljött a gumicsere ideje. Abban az esetben, ha a futófelületi mélység három milliméter alá esik, akkor mindenképp sort kell keríteni a gumicserére, mivel az abroncs már nem nyújt teljes védelmet, valamint teljesítményt. Bővebb információk a gmaxx.hu weboldalon találhatók!