Gyakorlati tippek a fényszórómagasság állításához

A járműveken van egy állítócsavar a fényszóróegységen a fényszóró magasságának beállításához, és néhányban van egy csavar a vízszintes célzáshoz is. Egyes járműveken buborékszint is található, amely segíti a beállításokat.

Katt ide a részletekért, ahol gyakorlati tippek a fényszórómagasság állításához érhetőek el, tehát mindenképpen keressen fel minket ha többet tudna meg erről.  Egyes járműveken előfordulhat, hogy alig vagy egyáltalán nem lehet elérni a beállítóelemeket anélkül, hogy eltávolítaná az alkatrészeket, például az akkumulátort. Ezenkívül a pontos leolvasás érdekében a járműnek valóban vízszintes talajon kell állnia, a menetmagasságot nem befolyásolhatják a felfüggesztés sérült részei, lapos gumiabroncsok vagy rakomány, és a járműnek merőlegesnek kell lennie arra a felületre, amelyen Ön áll. Sok jármű használati útmutatója alig vagy egyáltalán nem ad útmutatást a fényszórók beállításához. Ha kétségei vannak, kérjen meg egy javítóműhelyt, hogy ellenőrizze. Ha egy járműre továbbra is vonatkozik az alapgarancia, a márkaszerviz ellenőrizheti a fényszóró irányát és beállíthatja azt költség nélkül. A felfüggesztési problémák vagy a nehéz rakomány megváltoztathatja a jármű menetmagasságát, és finoman eltolhatja az egyik vagy mindkét fényszórót. Egy ütközés is elmozdíthatja a lámpaegységet, és rosszul igazíthatja a lámpákat.

Az egyik módja annak, hogy megállapítsa, a fényszórók megfelelően vannak-e beállítva, ha vízszintes felületen parkolják le a járművet, és a fényszórókat egy garázsajtóra vagy egy falra irányítják 25 láb távolságra (egyes autóknál eltérő távolságra lehet szükség). A falra világító tompított fény felső részének a legtöbb jármű esetében a fényszóró középpontjának magasságában vagy valamivel az alatt kell lennie. További részletekért nézzen be az alkatreszek.hu weboldalra.