Hatékony hajmosás professzionális sampon használatával

A hatékony hajmosás titka a megfelelő technika és a megfelelő sampon. A fodrászok tapasztalatai azt mutatják, hogy sokan nem a megfelelő sampont használják, ráadásul a hajmosási technika is bőven hagy kívánni valót maga után. Az alábbiakban segítünk, hogy ne csak a megfelelő samponra bukkanj rá, hanem a hajmosás helyes technikáját is megismerd!

Professzionális sampon használatát mindenképp érdemes előnyben részesíteni, hiszen sokkal jobb összetevőkkel és hatóanyagokkal rendelkezik, mint a hagyományos bolti samponok. Ugyanakkor a megfelelő sampon kiválasztása egyáltalán nem könnyű feladat. A samponnal történő hajmosás célja, hogy a haj és a fejbőr megtisztuljon. A fejbőr zsírosodása egy természetes folyamat, aminek lényege, hogy a fejbőr védekezzen a külső kémiai és fizikai hatásokkal szemben. A samponnal a különféle szennyeződéseket és a zsírt lehet eltávolítani a fejbőrről és a hajról. A megfelelő sampon megtalálása nem egyszerű feladat, azonban sokat segít, ha kísérletezel és a hajadnak megfelelő típusú sampont választasz. A kísérletezés sajnos szó szerint értendő, ugyanis ez az egy módja, hogy biztosan tudd, az adott sampon megfelelő számodra. Hiába vált be barátnődnek egy bizonyos márka és típus, hiszen valószínűleg a te hajad egészen más és másra van szüksége.

Ha megtaláltad a tökéletes sampont, akkor az is fontos, hogy a hajmosási technikád is megfelelő legyen. A többség hosszú évek vagy évtizedek során berögzült mozdulatokkal mos hajat, ami nem feltétlenül jó. A hajmosás során mindenképp gyengéd mozdulatokkal érdemes hajat mosni és a körkörös mozdulatok helyett a függőleges irányú mozgás az előnyös. Sokan abba a hibába esnek, hogy túl erős mozdulatokkal mosnak hajat. Ehelyett sokkal előnyösebb a gyengéd vagy közepes intenzitású mozdulatokkal való hajmosás.