HPV fertőzés és jelei

A HPV fertőzés egy vírusfertőzés, amely általában a bőr vagy a nyálkahártya növekedését, szemölcsök formájában, okozza. Több mint 100 emberi papillomavírus fajta létezik. Bizonyos típusú HPV fertőzések szemölcsöket okoznak, mások különböző típusú rákot is okozhatnak.

[wp_ad_camp_1]

A legtöbb HPV fertőzés és jelei nem vezet rákhoz. A nemi HPV bizonyos típusai azonban a méh alsó részében akár rákot is okozhatnak, amely a hüvelyhez kapcsolódik (méhnyakrák). Más típusú daganatok, ideértve a végbélnyílás, pénisz, hüvely és a torok daganatait kapcsolódhatnak a HPV fertőzésekhez. Ezek a fertőzések gyakran szexuális úton vagy más bőr-bőr kapcsolat útján terjednek. A vakcinák hozzájárulhatnak a HPV törzsek elleni védelemhez, amelyek legvalószínűbben nemi szemölcsöket vagy méhnyakrákot okozhatnak. A HPV fertőzés jelei a szemölcsök lehetnek. Ezek megjelenhetnek a testen bárhol és a nemi szerveken is. A legtöbb esetben a test immunrendszere legyőzi a HPV fertőzést, mielőtt szemölcsök alakulnának ki. Amikor szemölcsök jelentkeznek, megjelenésük eltérő, attól függően, hogy melyik HPV-vel állunk szemben.

A  HPV fertőzés és jelei különös odafigyelést érdemelnek, ha egészségben akarja tudni magát, ezért bármilyen apró jele is legyen azonnal forduljon hozzánk. A BOC munkatársai készséggel állnak rendelkezésére a témával kapcsolatban, hiszen minél előbb elkezdi a kezelést, annál hamarabb megszabadul ettől a makacs fertőzéstől. Látogasson el a belvarosiorvosicentrum.hu weboldalunkra, ahol minden hasznos információt megtalál a HPV fertőzéssel kapcsolatban, de számos más tájékoztató jellegű információhoz is juthat a nemi betegségekkel kapcsolatban. Vegye fel a kapcsolatot a munkatársainkkal a weboldalunkon megtalálható elérhetőségeinken keresztül és kérjen időpontot mihamarabb!