Kettőstömegű lendkerék a lehető legjobb áron!

A kettőstömegű lendkerék vagy DMF egy jelentős technológiai előrelépés az autóipari sebességváltó rendszerekben. A közlekedési szektor fenntarthatóságára irányuló törekvés a hibrid és elektromos forradalom hajtóereje, de még a hagyományos benzinüzemű járművek is jelentős üzemanyag-takarékosságon mentek keresztül, ami alacsonyabb általános CO2-kibocsátást eredményezett.

Kettőstömegű lendkerék várja az alkatreszek.hu weboldalon, tehát nézzen be hozzánk és tudjon meg minden információt erről az alkatrészről amelyet nálunk ráadásul kedvezményes áron megtekinthet. A fejlesztések nagy része a kisebb motorok közvetlen eredménye. Az autógyártók jelenleg három, sőt kéthengeres motorral szerelt autókat terveznek, és bár ezek a kisebb motorok sikeresen csökkentették az üzemanyag-fogyasztást, most sokkal nagyobb motorok nyomatékát és teljesítményét kérik tőlük. Az eredmény a vibráció és a zaj jelentős növekedése, különösen alacsony sebességnél. A DMF nagyjából ugyanúgy működik, mint a hagyományos, szimpla lendkerék – a kézi sebességváltóknál közvetlen kapcsolatot biztosítanak a motor és a tengelykapcsoló-szerelvény között. Amiben a DMF-ek különböznek az egy lendkeréktől, az több, mint az a tény, hogy két lendkerék van, nem pedig egy – a különbség az, ami a két lendkerék között történik.

A DMF-ek egy sor rugót tartalmaznak a lendkerekek között, és ezek a rugók rezgéscsillapítóként működnek. Ahol az egyetlen lendkereket használó sebességváltók vibrációja és zaja csak közvetlenül az erőátviteli rendszerbe kerül, a DMF rugórendszere csillapítja ezt a motorrezgést, ami kevesebb zajt, nagyobb kényelmet biztosít a vezető számára, és megnöveli a sebességváltó élettartamát. mi a hátránya? A DMF telepítése általában magasabb karbantartási költségeket jelent a járművezetők számára. Amennyiben többet tudna meg a kettőstömegű lendkerékről nézzen be az alkatreszek.hu weboldalra.