Konyhai lefolyó karbantartás

Függetlenül attól, hogy sokat vagy keveset főz, a konyhai vízvezeték karbantartása fontos az egész család számára. A konyhai csapteleptől a lefolyó át a szemétgyűjtőig számos konyhai területet kell fenntartani, amelyek jó állapotban kell maradjanak. Bővebben a konyhai lefolyó karbantartásáról weboldalunkra kattintva olvashat majd.

[wp_ad_camp_1]

Forduljon hozzánk ide kattintva és mindent megtudhat arról, hogy hogyan kell egyszerűen de mégis hatékonyan tisztán tartani a konyhai lefolyót. Ne engedje, hogy a konyhai csaptelep elszakadjon. A konyhai vízvezeték-karbantartás egyik módja, hogy a csaptelep levegőztetése tiszta legyen. A csaptelep alacsony víznyomása vagy a vízkezelésből származó vízszivárgás általában a mész felhalmozódása és az üledék blokkoló üledékei miatt keletkezik. Tisztítsa meg a lefolyót a következő lépésekkel: kézzel óvatosan csavarja ki a levegőztetőt a csapból az óramutató járásával ellentétes irányba. Ha nem csavarja ki, a fogó pofáit tekerje le, és lazítsa meg a fogófejeket. Szedje szét a levegőztető vagy permetezőfejet. Az üledék eltávolításához ecetbe mártott kis ecsetet használjon. Szerelje vissza ezután a levegőztetőt és csavarja vissza a csaptelepre.

A konyhai mosogató nemcsak eldugul, és szagokat okoz, hanem megakadályozza azt is, hogy a mosogató használja élelmiszerekkel kapcsolatos feladatokhoz, például a fogyasztásra szánt ételek tisztításához és előkészítéséhez, valamint az ételek étkezés utáni elhelyezéséhez. Soha ne tegye a nehezen őrölhető, szálas vagy rostos hulladékot (baromfi, sárgarépa, zeller vagy banánhéj) a lefolyóba. Ne öntsön folyékony zsírt a lefolyóba. Törölje le a zsírokat az edényekről és a serpenyőkről egy papírtörlővel és dobja a szemétbe. Bővebb leírásért és információkért keresse fel weboldalunkat és itt mindent megtudhat.