Life extension vitaminok a jobb életért

A D-vitamin egyrészt tápanyag, amelyet megeszünk, másrészt szervezetünk által termelt hormon. Ez egy zsírban oldódó vitamin, amelyről régóta ismert, hogy segít a szervezetben a kalcium és a foszfor felszívódásában és megtartásában; mindkettő kritikus a csontépítéshez. A laboratóriumi vizsgálatok azt mutatják, hogy a D-vitamin csökkentheti a rákos sejtek növekedését, segíthet a fertőzések ellenőrzésében és a gyulladás csökkentésében.

Life Extension D-vitamin rendelhető a vitaminstore.hu weboldalra látogatva, tehát nézzen be hozzánk és tekintse meg vitaminjainkat amikre folyamatos kedvezményeket biztosítunk. A test számos szerve és szövete rendelkezik D-vitamin-receptorokkal, amelyek a csontok egészségén túli fontos szerepekre utalnak, és a tudósok aktívan vizsgálnak más lehetséges funkciókat is. Kevés élelmiszer tartalmaz természetesen D-vitamint, bár egyes élelmiszerek dúsítva vannak ezzel a vitaminnal. A legtöbb ember számára az elegendő D-vitamin bevitelének legjobb módja a kiegészítők szedése, mert nehéz étellel eleget enni. A D-vitamin-kiegészítők kétféle formában állnak rendelkezésre: D2-vitamin („ergokalciferol” vagy D-pre-vitamin) és D3-vitamin („kolekalciferol”). Mindkettő a természetben is előforduló forma, amely a nap ultraibolya-B (UVB) sugarainak jelenlétében keletkezik, innen ered a beceneve is, a „napfény-vitamin”, de a D2 növényekben és gombákban, a D3 pedig emlősökben, és az emberben termelődik.

A bőr D-vitamin-termelése a D-vitamin elsődleges természetes forrása, de sok embernek nincs elegendő szintje, mert olyan helyeken élnek, ahol télen korlátozott a napfény, vagy mert korlátozott a napsugárzás az idő nagy részében való bent tartózkodás miatt. Ezenkívül a sötétebb bőrű emberek vérében alacsonyabb a D-vitamin szint, mivel a pigment (melanin) árnyalatként működik, csökkentve a D-vitamin termelését. Amennyiben D-vitamint rendelne a Life Extension-től, keresse fel a vitaminstore.hu weboldalt.