Merevedési zavar kivizsgálása

Alapvetően elmondható, hogy a férfiak nem szívesen beszélnek róla, ha az ágyban problémájuk van. Sokkal egyszerűbb a problémát egyszerűen tagadni, azonban ez hosszú távon a kapcsolat minőségének rovására mehet.

[wp_ad_camp_1]

Merevedési zavar nem tabu többé, ugyanis számos férfit érint a probléma.  Merevedési zavarról akkor beszélhetünk, amikor a hímvessző szexuális aktushoz szükséges merevedése vagy egyáltalán nem jön létre vagy nem kellő fokú, esetleg nem tart elegendő ideig. Abban az esetben mindenképp orvoshoz kell fordulni, ha a probléma legalább három hónapig fennáll vagy ha többször is jelentkezik. A merevedési zavar nem egyedi eset, ugyanis az életkor előrehaladtával gyakorisága és súlyossága is nő. Nem szabad kétségbeesni, ha Ön is tapasztalja a tüneteket, ugyanis a merevedési zavar a legtöbb esetben gyógyítható, ezzel egyidőben az életminőség is jobb lesz.

Merevedési zavart tekintve kétféle ok állhat a háttérben, melyek gyakran keverednek egymással. Az egyik ok a szervi okok, például hormonális eredetűek, gyógyszerek mellékhatása, műtét utáni gondok, gondolunk itt a prosztata eltávolítására vagy anatómiai eredetűek. A másik a lelki okok, például szorongás, depresszió vagy a párkapcsolatban adódó problémák. A merevedési zavar kivizsgálása során ki kell deríteni, hogy a szervi, valamint lelki eredetű okok milyen arányban vannak. Először szóbeli tájékozódás történik, majd ezután történik meg a fizikális kivizsgálás. A vizsgálatok esetén konkrét javaslatokat tud tenni az orvos. A merevedési zavar ellen a páciens is tehet, méghozzá a túlzott alkohol fogyasztás kerülésével, egészséges életmóddal, a dohányzásról való leszokással és a drogok teljes kerülésével. Ha Ön is merevedési panaszt tapasztal, forduljon mielőbb orvoshoz!