Milyen láncfűrészt érdemes venni?

Manapság a láncfűrész kínálat is igen csak széleskörű, ezért jogosan merül fel a kérdés, hogy milyen típust érdemes vásárolni. Amellett, hogy kiválasztja a megfelelő láncfűrészt, nem árt tudni bizonyos információkat, illetve a védőfelszerelésről is gondoskodni kell.

[wp_ad_camp_1]

Láncfűrész amellett, hogy rendkívül hangos és nehéz szerszám, egyben veszélyes is, így, ha vásárolni szeretne egyet, akkor nem árt, ha a megfelelő védőfelszereléseket is beszerzi a láncfűrésszel egy időben. Különösen abban az esetben fontos ez, ha még kezdőnek számít a láncfűrész kezelésében, ugyanis óvatlan kezekben súlyos sérülésekkel kell számolni. A láncfűrészeket többféle kategóriába bele lehet sorolni, például teljesítményük vagy működésük alapján. Összességében a kettő-három Le feletti teljesítménnyel rendelkező láncfűrészek igazán hatékonyak, ennél kisebb teljesítménnyel rendelkező láncfűrészt nem érdemes választani. Ez a teljesítmény akár egy fa kidöntésére is tökéletesen alkalmas. Arra viszont nem árt ügyelni, hogy egy-két köbméter fa feldarabolását követően a fűrészláncot meg kell élezni, annak érdekében, hogy a következő alkalommal is hatékonyan tudjon dolgozni.

Érdemes alaposan végig gondolni, hogy mire szeretné használni a láncfűrészt. Mindössze pár egyszerű kerti munkát, fa vágást szeretne elvégezni, esetleg rendszeresen szeretne vele dolgozni, akár munkájából kifolyólag. A hálózati csatlakozású, vagyis elektromos láncfűrészek jellemzően kisebb erővel bírnak, mint a benzinmotorosok. További előnye a motoros láncfűrészeknek, hogy nem kell sehová bedugni őket, így gyakorlatilag bárhol nyugodtan lehet őket használni. Bővebb információkért azt javasoljuk, hogy látogasson el a fuxtec.hu webáruházba és tekintse meg a széleskörű láncfűrész kínálatot!