Mit kell tudni a kéziszerszámokról?

A szerszámok felhasználói alapvetőek 2 nagy csoportra oszthatók: szakemberek és lakossági felhasználók. A kéziszerszámok közé tartozik minden olyan eszköz, amit a használata közben a kezünkben tartunk, pl. csavarhúzó vagy fogó, de éppen annyira a kéziszerszámok közé tartoznak azok a kisgépek is, amelyeket könnyen hálózatba tudunk helyezni, pl. lyukasztók.

A professzionális felhasználásra szánt kézi szerszámok ma már számos kiegészítővel, vagy akár cserélhető részekkel rendelkeznek, így nem is egyszerű kéziszerszámként, hanem szerszám készletként is emlegetjük őket.

A szerszám gyártók általában széles termékkínálattal rendelkeznek, így a szortimentben megtalálhatjuk a kőműves, burkoló, festő, fa megmunkáláshoz ideális vagy akár az építőiparban használatos kéziszerszámokat. Az egyik legjobb minőségű profi kéziszerszám márka a Milwaukee.

Kéziszerszám
Kéziszerszám

Egy szakember számára nem csak az fontos egy kéziszerszám esetében, hogy könnyen lehessen vele a feladatot elvégezni. Egy igazán profi szerszám egyszerre könnyű és tartós, megbízható és minőségi. Arról nem is beszélve, hogy az elektromos kéziszerszámok esetében az érintésvédelem kiemelkedően hangsúlyos elem.  Éppen ezért, ne felejtsük el évente ellenőriztetni/ellenőrizni az elektromos szerszámainkat, akár burkolati hiba, akár elhasználódás vagy sérülés esetén, vonjuk ki őket a használatból, amíg nem tudjuk őket biztonságossá tenni.

A kéziszerszámok tárolására alapvetően szerszámosládát vagy tárolót alkalmaznak a szakemberek, nagyobb szerszámigényű foglalkozások esetében akár a szerszámkocsi is szóba jöhet, főként, ha helyszíni kiszállással végzendő feladatról van szó.