Mit kell tudni a PCOS-ról?

A PCOS a policisztás ovárium szindróma rövidítése, mely a nőket érintő betegség. Ez a probléma megakadályozza a teherbeesést, ez által csökkenti a nők önbizalmát, megnehezíti a hétköznapjaikat, valamint családi életeket tesz tönkre. Fontos, hogy a betegség már a kezdetekkor felfedezzék, mert akkor a kezelés hatékonyabb és gyorsabb lehet.

[wp_ad_camp_1]

PCOS legismertebb következménye a cukor probléma, vagy a szív- érrendszeri megbetegedés. A szindróma kizárólag akkor kezelhető megfelelően, ha a nőgyógyász, a bőrgyógyász, és a belgyógyász-endokrinológus folyamatosan konzultálnak egymás között. A betegség kialakulását a legnagyobb mértékben a genetika befolyásolja, de a külső tényezők, vagy más betegségek is szerepet játszanak a szindróma megjelenésében. Érdemes megjegyezni, hogy a fogamzásgátló tabletta elrejtheti a betegség tüneteit, és csak későn lesz felfedezhető a probléma. A policisztás ovárium szindróma ma már könnyen és egyszerűen kezelhető életmódváltással, gyógyszerekkel, vagy súlyosabb esetben műtéti beavatkozással.

Erről a ritka, ám komoly betegségről még rengeteg hasznos és fontos információt olvashat a www.belvarosiorvosicentrum.hu weboldalon. Ha szeretne szakemberekkel beszélni a betegségről, vagy szívesen részt venne egy vizsgálaton, akkor keresse a Belvárosi Orvosi Centrumot. Orvosaink nap, mint azért dolgoznak, hogy minél több megszabadulhasson a betegségektől. Ha kérdései vannak a témával kapcsolatban, vagy időpontot akar foglalni, akkor nincs más dolga, mint tárcsázni a +36 30 870-74-27 telefonszámot, vagy üzenetet írni az info@boc.hu e-mail címre. Garantált, hogy maximálisan meg lesz elégedve a központunkban elvégzett vizsgálatokkal, valamint a szakembereink munkájával.