Módszerek a feltörő talajvíz ellen

Vannak olyan települések és városok, ahol a település lapos helyen fekszik, így esős időszakokban a víz összegyűlik az ilyen helyeken, valamint a talajvíz is megjelenhet a pincében.

[wp_ad_camp_1]

A talajvíz elleni védekezésről még többet megtudhat a weboldalon. Ha egy ház alatt pince található, legyen a ház akár új vagy régi építésű, a tulajdonos jogosan aggódik attól, hogy esetleg összegyűlik a talajvíz a pincében. A pincét általában raktározásra használja a legtöbb tulajdonos. Bármit is tároljon itt, valószínűleg nem örülne neki, ha ellepné a talajvíz. Ha az épületet nincs kellőképp elszigetelve, akkor számolni kell a talajvíz miatti elázással. Gyakran találkozni ilyen problémával régi házak esetén, de új építésű házaknál sem ritka. Legtöbbször a falak anyaga, a kedvezőtlen talajviszonyok és a padló szerkezete tehető felelőssé a talajvíz miatt. Az alagcsövezetés hiánya is hozzájárulhat a probléma kialakulásához.

A talajvíz megjelenése akár attól is függhet, hogy milyen a talaj rétegződése, valamint, hogy a víz milyen mennyiségben és formában van jelen. Ha az építkezési terület helyszínén többféle talajtípussal kell szembe nézni, az szintén problémákhoz vezethet. A legjobb, ha az építkezésre szemcsés vagy kevésbé kötött talajon kerül sor. Ilyen például a homok vagy a murva. Az ilyen nem kötött talajok nem kötik meg a nedvességet, így az könnyedén el tud szivárogni belőlük. Az épületet így viszonylag rövid ideig éri nedvesség, vagyis kisebb eséllyel keletkezik kár benne. Ha a pince víznyomás alá kerül, akkor számolni kell, azzal az eshetőséggel, hogy kisebb víznyomás keletkezik. Ha hasonló problémával küzd, akkor azt javasoljuk forduljon szakemberhez. Bővebb információkat és elérhetőséget a dugulaselharitas-mesterek.hu weboldalon találhat.