Nem festékes bőrelváltozások szűrése, kezelése hatékonyan

Az olyan elváltozások, melyek kiemelkednek a bőr felszínéből, vagyis a nem festékes bőrelváltozások és anyajegyek, akár veszélyesek is lehetnek, így fontos, hogy ezeket bőrgyógyásznak is megmutassuk.

[wp_ad_camp_1]

Nem festékes bőrelváltozások szűrése, kezelése és eltávolítása hatékonyan a Belvárosi Orvosi Centrumban. Az elszíneződött bőrelváltozások, például a festékes anyajegyek bőrgyógyász általi kivizsgálása nagyon fontos. Ha az orvos úgy ítéli meg, hogy műthető, akkor lehet egyeztetni a sebésszel. Az ilyen műtéteket helyi érzéstelenítésben végzik, majd az eltávolított anyagot szövettani vizsgálatra küldik. A sebet összevarrják, majd a varratokat egy későbbi, egyeztetett időpontban kiszedik. A szövettani vizsgálat dönti el, hogy a kezelés milyen irányban folytatódik.

A bőrfelszínből kiemelkedő, nem festékes bőrelváltozásokat a bőrgyógyász dermatoszkópos vizsgálatnak veti alá. Erre azért van szükség, hogy biztosan kizárható legyen a melanoma kockázata. Ha az elváltozás nem tartalmaz pigmentet, akkor több lehetőség is szóba jöhet. Ilyenek például a Volkmann kanál általi eltávolítás, cryosebészet, lézeres sebészet, leégetés electrocauterrel, vagy lézeres eltávolítás. Nagyon fontos, hogy a bőrterület számára legmegfelelőbb módszert válasszuk ki., valamint az összes kockázatot mérlegelje az orvos, például, hogy jó vagy rosszindulatú-e a bőrkinövés, valamint, hogy tartalmaz-e pigmentet. Az eltávolítás előtt bőrgyógyászati vizsgálatot javallott elvégezni. Ha bármilyen bőrelváltozást tapasztal, akkor nem szabad várni, minél előbb fel kell keresni az orvost, hogy kiderüljön, ha valami baj van. Főleg abban az esetben, ha az elváltozás viszket vagy pedig fáj.