Öt módja annak, hogyan szedd pontokba a webszövegeket

Egy jó webszöveg írásához két dologra van szükség: jó tartalom és jó technika. Manapság bárki írhat valamit, elküldheti azt és cikknek is nevezheti, hiszen manapság a cikk meghatározása nagyon homályossá vált. Most többet tudhat meg erről.

[wp_ad_camp_1]

Hasznos infók itt! Ahhoz, hogy pontokba tudja szedni webszövegét, először szüksége lesz egy bevezető bekezdésre. A jó és a rossz közötti vonal azonban sokkal pontosabban meghatározott és nagyon fontos, éppen ezért elengedhetetlen, hogy a webszövegeket pontokba szedje.  A cikk elején lévő nagy nyitó bekezdés hatalmas akadályt jelent, ezért kerülje a hosszú bevezetést. Ha hosszú a bevezető, az olvasónak át  kell magát törnie ezen a nagy „szövegfalon” mielőtt meghatározná, vajon a webszöveg valóban érdekes és érdemes-e elolvasni. Ez nagy erőfeszítéseket igényel. A legtöbb ember megunja és továbbáll. Az egymondatból vagy kétmondatból álló bevezető bekezdés könnyű olvasmány. Hányszor látott már sűrű bekezdéseket és emiatt hányszor vesztette el az érdeklődését? Még azután is, hogy megfogta az olvasót egy rövid bevezető bekezdéssel, elveszítheti őket, ha a további bejegyzések túl sűrűek és nincsenek pontokba szedve. A rövid bekezdések viszont csábítóak és könnyűek. Tartsa az olvasót a weboldalon azzal, hogy kiemel egy egy szót a bekezdésekben, emiatt az olvasó egyre tovább és tovább olvas majd.

Ne válassza ki véletlenszerűen azt, hogy melyik ponttal kezdje és melyikkel folytassa. Legyen szó számokról, vagy „bulletpointokról”, az első pont mindig a legrelevánsabb információkat kell hogy tartalmazza. Ebből egyértelműen látszik, hogy az átláthatóság volt a legfontosabb szempont a pontozás mellett. A második pont szintén fontos, de nem ilyen szinten. Furcsa módon az ötödik pont fontosabb, mint mondjuk a harmadik vagy a negyedik, mert sok ember olvas cikkeket hátulról előre haladva ahelyett, hogy előlről kezdené.