Pannonhalmi levendula kedvező áron!

A levendula számos gyógyhatással rendelkezik, az illata is kellemes, ezért rengetek területen használják fel. A természetgyógyászattól a szépségápolásig találkozhatunk levendulás termékekkel, amelyek megkönnyítik mindennapjainkat.

[wp_ad_camp_1]

A levendula származási helye a Földközi-tenger partvidéke, ugyanakkor Ázsia nyugati részén és Kelet-Indiában is megtalálható az örökzöld félcserje. Már az ókori Romaiak is felhasználták a szépségápolásban és nagy valószínűséggel ők is hozták be az Európai kontinensre. Számos fajtáját ismerjük, azonban a levendula felhasználását három fajtárára szűkíthetjük le. A legelterjedtebb fajtái az angol és a francia. A Pannonhalmi levendula az úgynevezett angol levendula, amelyet hagyományos módon nevelnek. A francia hibrid levendula csak 30 centiméter magas marad és parfümösebb illattal rendelkezik, míg az angol akár 80 centiméter magasra is nőhet és illata hagyományos, erősebb. A világon számos nemesített fajtáját termesztik, különböző méretben és különféle színekben. A fehértől a sötét liláig szinte minden árnyalatban kapható.

Magyarországon az 1920-as évek elején telepítették az első levendula farmokat Tihany környékén, de ugyanebben a században Pannonhalmán is elkezdték termeszteni tulajdonképpen a rend gyógynövénykertészetében. Mindkét levendula világhírűvé vált, hiszen illóolaj-tartalma kifejezetten kimagasló. A pannonhalmilevendula.hu weboldalon számos hasznos információ van a növényről és annak jótékony hatásairól is. Hogyha kérdése merülne fel a levendula termesztéssel kapcsolatban, hívja bátran a 06-20/595-777-es telefonszámot, vagy vegye fel velünk a kapcsolatot az info@pannonhalmilevendula.hu email címen keresztül. Forduljon hozzánk bizalommal és garantáltan nem fogja megbánni!