Praktikus és hatékony, összecsukható asztalos munkapadok

Igazán kevés háztartásban van olyan hely, ahol az előforduló javítási, illetve szerelési munkákat ideális körülmények között lehet elvégezni. Ezen a problémán viszont könnyű segíteni, hiszen csak egy profi asztalos munkapad kell hozzá, ami bárhol gyorsan és könnyedén felállítható és nem foglal különösebben sok helyet.

[wp_ad_camp_1]

Az asztalos munkapadok osztott felületű és csavarorsóval mozgatható szorítólap párja satu nélkül is képes a különféle anyagok megmunkálásához szükséges befogást biztosítani. A váza szilárd tartást biztosít az elvégzendő munkákhoz. Az ilyen asztalos munkapadok előnyei vitathatatlanok még csak nem is drágák. Kiválasztásuk során természetesen célszerű a jellemzőiket alaposabban megismerni. A váz szilárdsága és stabilitása a mérvadó. Stabilitásukat jellemzően az befolyásolja, hogy a lábak mennyire terpesztettek. Az asztalos munkapad lábainak végét általában csúszásgátló műanyag papucsok zárják le, ami a padlót is védi.

Asztalos munkapad
Asztalos munkapad

Az asztalos munkapad szorítólapja mindig fix, a mozgatható rész pedig bizonyos mértékig aszimmetrikusan is beállítható, ami által a ferde tárgyak befogására is lehetőséget biztosít. A szorítólapok anyaga és vastagsága is fontos, hiszen ezek közé kell befogni a munkadarabot. Ezek többségében laminált felületű MDF lapok, csak az igényesebb daraboknál alkalmaznak lamellás bambuszlapokat, illetve rétegeltlemezt.

A praktikus, összecsukható asztalos munkapadok helyigénye nem mérvadó, így nem csak az otthoni javításoknál segítenek, de könnyed szállíthatóságuk miatt bárhol pillanatokon belül használatba vehetőek. Ezen munkapadok akár szerszámgépek befogására is alkalmassá tehetőek. Az árakat tekintve pedig már 3.000 forinttól is elérhetőek, persze ez az érték növekedhet, akár 30.000-ig is az igények függvényében.