Rendkívül szerteágazóak a munkalehetőségek Bács-Kiskun megyében

A dél-alföldi régió kapcsán legtöbbünknek a mezőgazdaság és az ipar ugrik be és nem is járunk messze a valóságtól. A térség közlekedése kiváló és egyre több nyugat-európai nagyvállalat helyezi ki ide külföldi léptékkel mérve is nagynak számító gyárát.

Ennek megfelelően a munkalehetőségek Bács-Kiskun megyében pontosan azt a képet mutatják, amit a helyi viszonyok által sejteni lehet. Az ajánlatok alapján is egyértelműen kiemelkedik Kecskemét a környék többi városa közül, sőt, országos viszonylatban is az egyik legnagyobb ütemben fejlődő településnek számít. Noha a megyében alapvetően nagy távolságokkal számolhatnak a munkakeresők, az albérletek költségei és a megélhetés messze elmarad a budapesti összegektől. Ennek köszönhetően azok számára, akik nem szeretnének ingázni, nem a nagyobb városok valamelyikében élnek, tökéletesen élhető lehetőség a bérleménybe költözés, hiszen a nagyobb ipari vállalatoknál jóval jelentősebb a karrierépítés lehetősége, így a nyugat-európai bérek is megközelíthetők.

Ugyanakkor annak sincs akadálya, hogy valaki a jól megszokott környezetében maradjon és onnan járjon be dolgozni. A nagyobb munkáltatók szinte mindegyikénél van lehetőség céges buszjárat igénybevételére, ami nem csupán ingyenessége miatt remek alternatíva, de azért is, mert pontosan a műszakokhoz vannak igazítva, így nem veszítünk az értékes szabadidőnkből. A környéken az ipar mellett még mindig jelentős a mezőgazdaság, ezt jól tükrözik a munkalehetőségek Bács-Kiskun megyében, hisz folyamatosan találhatunk ez irányú hirdetéseket is. Ugyancsak jelentős az igény a szezonális munkásokra, hiszen közel húszezer hektáron folyik a szőlőművelés, ami az őszi hónapokban jelentős számú munkaórában biztosít elfoglaltságot a szüret idején.