Részletes és lényegre törő statikai szakvélemény

Kíváncsi arra, hogy mit is nyújt egy statikai szakvélemény? A statikus szakvéleménye nem minden esetben világos a laikus szemek számára. Gyakran előforduló hiba, hogy elhanyagolják azt egy ingatlanvásárlás alkalmával, pedig sok bosszúságtól is megkímélheti.

[wp_ad_camp_1]

Laikusok számára is könnyen értelmezhető statikai szakvélemény készítése manapság elengedhetetlen, ha családi házakról van szó. Megpróbáltunk utánajárni, hogy pontosan mit is takar egy statikai szakvélemény és mire számíthat, ha kikéri egy statikus szakvéleményét egy ingatlan megvásárlása előtt. A statikai szakvélemény részletesen kiterjed egy épület műszaki állapotára, amelyben elsőként az általános tudnivalókat olvashatjuk, amelyek az épületre vonatkoznak. Majd ezt követően kitérnek az alapozás, a falak, a födémek és tetőszerkezet állapotára. Ugyancsak kitér a repedésekre a falakon, ha léteznek, mennyire komoly az állapotuk és mi a teendő a helyreállításhoz. Nem árt egy műszeres nedvességmérést is beiktatni a szakvéleménybe, hogy a későbbiekben se legyen gond az ingatlan állapotával, illetve ha a tulajdonos beleegyezik fotó dokumentáció készítése is.

A statikai szakvélemény részletesen kitér minden látható és rejltet hibákra is és felhívja a figyelmet ezek helyreállítására is, illetve megoldásokat is kínál ezekre. Nagy vonalakban erre számíthat, ha kíkéri egy statikus szakvéleményét és ugye látható, hogy ez mennyire fontos biztonságilag egy ingatlanvásárlás előtt. Nem csak anyagilag éri meg igénybe venni, de a hosszú távú biztonság is nagyon fontos. Keresse kollégáinkat a kreabim@kreabim.com email címen vagy a 0036 30 534 2513 telefonszámon és kérje ki statikai szakvéleményünket ingatlan vásárlása előtt, hogy Ön és családja is teljes biztonságban legyen a jövőben!