Szomorú hírek, ugyanis még keresnek egy bányászt a lengyel bányaomlás után

A baleset annak következményében áll fenn, hogy erős földrengést észleltek az állami tulajdonban lévő KGHM rézbányatársaság egyik nyugati-lengyelországi tárjának mélyén. Melynek következményeként több, mint 30 dolgozó maradt a föld felszíne alatt.

[wp_ad_camp_1]

Még keresnek egy bányászt a lengyel bányaomlás után nyilatkozta a szóvivő. Amikor a földmozgást észlelték, akkor abban az időben alsó-sziléziai Polkowicében működő Rudna érintett szakaszán többen is dolgoztak. A 770 méter mélyen 32 vájár dolgozott. Ám ebből a 32 fős csoportból 14-nek sikerült a saját erejéből a felszínre jutnia. Így még szerencsésnek mondható a baleset ugyanis egyenlőre, nem tudni halálos áldozatról. Hiszen a lent maradt vájárók közül a bányamentők a délutáni és esti órákban még 13-at megtaláltak. A 32 bányász közül 15-en könnyebben sérültek meg, melyeket azonnal kórházba szállítottak és ellátták a sérüléseiket. Ám az egy bányást eltüntetnek nyilvánították, ugyanis még nem sikerült megtalálniuk. Ám a Lengyelországi bányabalesethez képest, Kínában sokkal súlyosabb tragédia történt.

Ugyanis ott huszonegy bányász vesztette életét egy bányaomlás következtében. A baleset Sanhszi tartományban található Senmu város mellett történt. A szerencsétlenség bekövetkezte ideje alatt összesen 87-en tartózkodtak a föld alatt. Közül 66-bányászat sikerült épségben kimenteni. Kína bányáiról már igen sokat lehetett hallani, hiszen az országról elmondhatjuk, hogy a világ legnagyobb szénkitermelője és fogyasztója is egyben. Ám ennek ellenére az itt található bányák mégis legveszélyesebbekként vannak számon tartva. A kínai hírügynökség adatai szerint 2017-ben 219 bányabaleset történt. Amely nagyon sok halálos áldozatot követelt magával, méghozzá szám szerint 375-en haltak meg.