Világszinten megáll az autógyártás növekedése ebben az évben?

Az elmúlt időszakban egyre többek lehetett hallani arról, hogy globálisan megáll az autógyártás növekedése. Egyesek szerint ennek az egyik legfőbb oka a dízelválság, illetve a kínai piac bizonytalansága lehet rá kihatással.

[wp_ad_camp_1]

Tudjon meg többet itt amennyiben felkeltettük az érdeklődését. Igazán meglepőek lehetnek azok a hírek miszerint a General Motors bezárja az amerikai gyárait, a Volkswagen pedig létszámleépítést tervezz. Talán elsőre elég hihetetlennek bizonyul ez a hír, ám egyre inkább úgy tűnik, hogy ténylegesen 2019-ben leáll az autógyártás ütemének növekedése. Többek között már onnan is biztosra vehetjük, hogy az egyik legnagyobb autóipari beszállító a Bosch is lenyilatkozta. Ám azt is mellét tette, hogy náluk nincs nagy baj, és valószínűleg így is túlteljesítik majd a piaci átlagot. Úgy nyilatkoztak, hogy a helyzet igazán összetett, ám két kiemelkedő gondot így is megtudnak nevezni. Ezek pedig a következők: a vásárlókra továbbra is jelentős hatással van a dízelválság, a másik probléma pedig, hogy a kínai piac visszaesett. Amely természetesen világszinten is érezhető hatással bír. Amely teljesen érthető, hiszen a kínai lakosság csaknem más 1,5 milliárd embernél jár.

Ez a szám továbbra is növekszik, viszont az eladott autók számára már egy ideje csökken. Melyre nagymértékben kihatással lehetnek a gazdasági problémák, illetve az Amerikai Egyesült Államokkal való civakodás is kihatással van. Amely nem másra, mint az autóipart érintő kereskedelemi ellentétekre, az importvámok megemelése mögött érdemes keresni ezekre a problémákra a választ. Továbbra is nagyon sok dízeltechnológia sorsától, viszont egy más biztos, hogy a General Motors a gyárait bezárja az alkalmazottakat pedig szélnek ereszti.