A gamer notebook esetében nem az a lényeg, milyen színnel világít a billentyűzet

A gamer notebook jó alternatívának tűnik, ha nem csak otthon szeretnénk foglalkozni a hobbinkkal. Akár laptop, akár PC mellett döntünk, nagyon fontos alaposan mérlegelni, hogy milyen típus mellett döntünk. A választás szempontjai azonban nem merülhetnek ki abban, hogy legyen színes fényű a billentyűzet vagy érintőképernyős a képernyő. Ezek ugyanis kevésbé számítanak a játékélmény során.

Gamer notebook, illetve PC kapcsán a színes LED-fények rendkívül vonzók tudnak lenni, azonnal megragadják a vásárló figyelmét. Hiába a fények, az extra funkciók, ha a játék akadozik, nem működik megfelelően. Akár PC-t, akár notebookot választunk, elsősorban a készülék legfontosabb paramétereire kell nagy hangsúlyt fektetni. A legtöbb játék működése, játékélménye a videokártyától függ, ezért ezt az alkatrészt mindenképp szem előtt kell tartani. A másik fontos dolog a processzor, melynek összhangban kell lennie a videókártyával. A tárhely szintén lényeges szempont. Ha kifejezetten kedvező áru laptop mellett döntünk, akkor fel kell készülnünk arra, hogy valószínűleg kisebb kapacitású SSD-t tartalmaz. Ekkor nem árt érdeklődni a bővítési lehetőségek kapcsán. A memória terén jobb nem spórolni, mivel a játékok futtatásához nagyon sok memóriára van szükség.

Habár a LED fények és a kijelző extra funkciói nem elsődlegesek, azonban néhány dologra nem árt ügyelni, hiszen a PC-vel szemben ezek is a géphez tartoznak. A billentyű kapcsán a lenyomáshoz szükséges erősség optimális esetben 65 és 70 gramm közötti, mivel ez elegendő ellenállásnak bizonyul és nem érezzük túl puhának. Az érintőképernyő habár hasznos tulajdonság a mindennapokban, azonban a gamer notebook esetében nem sok értelme van. Sőt, csak csökkenti az akkumulátor élettartamát. Emellett indokolatlanul fényessé teszi a kijelzőt.