A Hashimoto thyreoiditis tünetei és egyéb infók

A Hashimoto-kór olyan állapot, amelyben immunrendszere megtámadja pajzsmirigyét, egy kis mirigyet képez a nyak tövében az Ádám-csutka alatt. A pajzsmirigy az endokrin rendszer része, amely olyan hormonokat termel, amelyek összehangolják testének számos funkcióját.

[wp_ad_camp_1]

Hashimoto thyreoiditis tünetei elolvashatóak a nogyogyasz.hu weboldalon, tehát ne habozzon, kattintson ide és tudjon meg erről többet még ma.  A Hashimoto-kór gyulladás, más néven krónikus limfocita pajzsmirigy-gyulladás gyakran pajzsmirigy-alulműködéshez (hipotireózis) vezet. A hypothyreosis leggyakoribb oka a Hashimoto-kór. Elsősorban a középkorú nőket érinti, de előfordulhat bármilyen életkorú férfiaknál és nőknél, valamint gyermekeknél is. Az orvosok tesztelik a pajzsmirigy működését, hogy elősegítsék a Hashimoto-kór felderítését. A Hashimoto-kór kezelése pajzsmirigyhormon-pótlással általában egyszerű és hatékony. Lehet, hogy először nem veszi észre a Hashimoto-kór jeleit vagy tüneteit, vagy duzzanatot észlelhet a torkának elején (golyva). A Hashimoto-kór általában lassan halad az évek során, és krónikus pajzsmirigy-károsodást okoz, ami a pajzsmirigyhormonszint csökkenéséhez vezet a vérében. A jelek és tünetek elsősorban a pajzsmirigy alulműködésének (hipotireózis) tünetei.

A Hashimoto-kór autoimmun rendellenesség, amelyben az immunrendszere antitesteket hoz létre, amelyek károsítják a pajzsmirigyét. Az orvosok nem tudják, mi okozza az immunrendszer támadását a pajzsmirigyben. Egyes tudósok úgy gondolják, hogy egy vírus vagy baktérium kiválthatja a választ, míg mások úgy vélik, hogy genetikai hiba lehet. Tényezők kombinációja – beleértve az öröklődést, a nemet és az életkort – meghatározhatja a rendellenesség kialakulásának valószínűségét. Amennyiben többet tudna meg itt a helye a nogyogyasz.hu weboldalon.