Arculattervezés eredményessége a piacon

Kedves olvasó, érdeklődő e téma iránt. Jó helyen jársz! Ideje elolvasnod és még egy érvvel erősíteni az arculattervezés folyamatának igénylését. Ez a cikk arról szól, hogy mi az eredménye egy jó arculatnak a piaci szférában.

Az elmúlt 11 év alatt rengeteg arculattervezés, frissítés, menedzselésben vettem részt. Ennek köszönhetően rengeteg cég eredményességét és bukását is láthattam. Sajnos a nagy igazság, hogy nem egyszerű a piacon megvetni a lábunkat, ezért fontos a jó üzleti terv és bizony egy vállalkozás nem az első évben lesz jövedelmező… a gyerekbetegségeket minden kezdő vállalkozónak át kell élnie, ez a szűrője a sikerességnek, ha tovább csinálod és folytatod előbb utóbb sikerülni fog! Noh de az arculat hogy is jön ide? Az arculat az elmúlt években annyira alapkövetelmény lett, hogy bele sem gondol egy vezető, hogy milyen sok is múlik ezen a folyamaton. A legtöbb cég amik jól működnek már évtizedek óta üzemelnek és az akkori vezetést nem mozgatja meg az arculat szó, de a dinamikusan fejlődő világban a márka a megkülönböztethetőség és az egyedi színek formák meghatározása már elengedhetetlen.

Ezért is írtam ezt a cikket, a tapasztalatom alapján a cégek eredményessége nagyban függ a megfelelő arculat és annak használatától. Találkoztam olyan céggel, aki arculattervezés után az arculatát egy nem hozzá értő ember kezelte, reklámok készítése és egyéb anyagok, mondanom sem kell hogy hiába volt az arculati kézikönyv, nem vették figyelembe… ezek a cégek sajnos nem értékelik jól az egységességet, pedig minden ember egész életében az egységességre törekszik, otthon, autó, család terén is. Egy jól meghatározott séma alapján akarunk mindent elvégezni, ez vonatkozik az arculattervezés és annak használatára is. Ha eddig azt fontolgattad, hogy vajon megéri e rákölteni több százezer forintot, akkor most remélem ez a cikk meggyőzött, hogy igen, mivel nem csak pár százezezer forintot akarsz a cégedből kivenni, hanem sokkal de sokkal többet, ezért ezen nem szabad spórolni. Dönts jól és keress fel jó szakembereket!