Az aranykalászos gazda képzés teljes állás mellett is elvégezhető

Napjainkban egyre gyakrabban előfordul, hogy a harmincas, negyvenes éveinkben határozunk úgy, hogy valami egészen más pályán próbálunk szerencsét, mint amin addig tevékenykedtünk. Ilyenkor azonban nagyon körültekintő módon kell eljárnunk, hiszen felnőttkorban már korántsem olyan egyszerű elvégezni egy tanfolyamot.

Az aranykalászos gazda képzés ebben a tekintetben is kiváló választásnak mondható. Tudniillik a tanterv összeállításánál kiemelt figyelmet fordítottak arra, hogy a kurzus teljesítése azok számára se jelentsen túl nagy kihívást, akik a tanulás mellett teljes állásban dolgoznak. Ezt három tényező is elősegíti. Egyfelől az aranykalászos gazda képzés meglehetősen rövidnek tekinthető, hiszen mindössze 2-3 hónapig tart, mire eljutunk a záróvizsgáig. Emellett a foglalkozások ütemezése is megkönnyíti a dolgunkat. Az elméleti órák ugyanis interneten keresztül zajlanak, ráadásul visszanézhetők, így biztosan nem maradunk le semmiről. Ugyancsak hatalmas segítség, hogy a gyakorlati időpontok kizárólag hétvégén vannak.

Mielőtt azonban beiratkoznánk, tartsuk szem előtt, miszerint nem lehet belőlünk aranykalászos gazda jogosítvány nélkül. Szerencsére a kurzuson való részvételhez nincs szükség speciális kategóriára, elegendő, ha a 3500 kg-ot meg nem haladó megengedett legnagyobb össztömegű gépkocsi vezetésére feljogosító kártyával rendelkezünk. Természetesen joggal merülhet fel a kérdés, az aranykalászos gazda képzés teljesítése milyen előnyökkel is jár majd hosszú távon. Nos, mindenképpen kiemelt figyelmet érdemel a kurzuson elsajátítható tudás mértéke. Az itt megszerzett ismereteink segítségével ugyanis akár önállóan is képesek leszünk dolgozni, legyen szó földművelésről, vagy állattartásról. Az aranykalászos gazda képzés elvégzésével továbbá jogosulttá válunk arra, hogy célzott pályázatokon vegyünk részt, az így elnyert támogatások pedig hatalmas könnyebbséget jelenthetnek.