Az eliszaposodott olaj komoly probléma is lehet

A motorolajat a motor legfontosabb részének tartják, hiszen anélkül a motor szó szerint leállna. Ez a folyadék segít a motor lehűtésében is, de sajnos néha meghibásodhat, ha a motorolaj eliszaposodik. Számos tényező befolyásolja a motorolaj szennyeződését, amelyekről bővebben itt olvashat.

[wp_ad_camp_1]

Katt ide és nézzen szét weboldalunkon, hogy többet tudjon meg arról, hogy milyen problémákat okozhat az iszapos olaj. Amikor a motort hajtó üzemanyag elég, akkor kémiai melléktermékeket hoz létre, amely nem  sokban különbözik a hamutól. Ezek a melléktermékek henger falához tapadnak, és olajjal átjutnak a motoron. Ebből az olajszűrő fogja a legtöbbet megkapni, ez komoly problémákat okozhat. A piszkos, iszapos olaj kevésbé hatékony motort jelent – azaz alacsonyabb teljesítményt, magasabb üzemanyag-fogyasztást -, mivel nem tudja elvégezni a feladatát megfelelően. Ez azt jelenti, hogy az olaj nem annyira hatékonyan hűti a motort, nem növeli a motor igénybevételét, és a több száz alkatrész nem működik majd olyan simán, mint kellene. Amint az olaj sűrűsödik és iszaposodik valójában megnehezíti a motor munkájának elvégzését.

Emellett az iszapos olaj akadályokat okoz, és alapvetően véve a motor életét lassacskán teljesen lehetetlenné teszi. Az olajszűrők időbeni cseréje a legjobb mód annak érdekében, hogy a motor megfelelően működjön és ne iszaposodjon el az olaj, tehát egyeztessen a szerelőjével olajszűrő csere ügyében, hogy elkerülje a motorhosszútávú problémáit. Amennyiben még ennél is több információt szeretne megtudni arról, hogy mi okozza az olaj iszaposodását és milyen problémákat okozhat ez az iszapos olaj, mindenképpen nézzen be weboldalunkra, hiszen rengeteg hasznos leírást olvashat majd és mindent megtudhat majd erről a témáról is többek között.