Black friday tudnivalók

A black friday egyre népszerűbb az emberek körében, azonban akadnak, akik még mindig nem találkoztak az eseményről, vagy csak most találkoztak vele. Mit érdemes tudni róla? Lentebb ezt taglaljuk bővebben!

[wp_ad_camp_1]

Black friday nevezetű esemény kezdetéhez a 60-as évekig kell visszamennünk. Ekkoriban ugyanis a Hálaadást követő pénteki napon hatalmas sorok kígyóztak az üzletek előtt, valamint az utak a dugóktól bénultak meg. Ez a nap ugyanis a karácsonyi bevásárló szezon első napját jelentette. Azóta sok víz lefolyt a Dunán és hazánkban is ismertté vált a nálunk fekete péntekként ismert esemény, mely lassan hagyománnyá válik hazánkban is. A Black Friday név pedig a Phiadelphiai Rendőrséghez köthető. Ha beírjuk a keresőbe a black friday és az Amerika kifejezéseket, akkor leginkább egymást ventilátorral és egyéb eszközökkel püfölő és egymást taposó embereket láthatuk. Nem csoda, hisz Amerikát nem csak az álmok, de a túlzások földjeként is ismerhetjük.

A Black Friday legfőbb ismérve a nem mindennapi akciók, így ezen a napon komoly összeget spórolhatunk, ha ekkor vásárolunk be. A fekete péntek akciók számos üzletben fellelhetők, így érdemes időben tájékozódni és figyelni az akciókat. Fekete pénteken ugyanis akár több ezer, sőt több tízezer forintot is spórolhatunk, ha elég ügyesek vagyunk. Legyen szó akár elektronikai berendezésekről, ruházati termékekről, illatszerekről vagy akár konyhabútorokról, a fekete pénteken jóval olcsóbban juthatunk hozzájuk, ezzel pedig akár komoly összeg maradhat a zsebünkben. A fekete pénteknek nincs állandó dátuma, mivel a Hálaadás utáni pénteken tartják novemberben. Idén 29-re esik a fekete péntek. Bővebb információkért érdemes ellátogatni a black.friday.hu weboldalra, ahol az üzletek és a termékek kapcsán is tud tájékozódni.