Egy utazótáska nagyban megkönnyíti a mindennapok rohanó világát

Utazótáskának nevezzük a nagyméretű, vállon, vagy kézben hordható táskát és a gurulós bőröndöt is ebbe a halmazba soroljuk. Az utazótáskát, mint ahogy a nevében is az áll, „utazó”, akkor szoktuk elővenni, amikor elutazunk otthonról és jó sok mindent el kell pakolnunk bele. Egy éjszakára, egy napra, vagy több napra, esetleg hétre utazol el, egy utazótáska mindenképpen kelleni fog hozzá.

[wp_ad_camp_1]

Az utazótáska nagy űrtartalmú táska, szerencsére rengeteg féle színben, mintázatban kapható. A hölgyek nagy örömére szebbnél-szebb utazótáska díszeleghet vállukon. Uraim, azért ne nagyon hagyják a hölgyeket cipekedni.

Mindig jól jön egy utazótáska, ha csücsül belőle otthon egy, a gardróbszekrény mélyén. Gondolj bele, mi van akkor, ha hirtelen kapsz egy hétvégi kiruccanós ajánlatot, amikor csak annyi időd van, hogy gyorsan bepakold a neszeszered és egy váltó ruhát és nincs utazótáskád, nem tudsz mibe pakolni? Akkor jön a pánik és a kétségbeesés. Ezért jó előrelátónak lenni és beszerezni egyet, hogy ne érjenek váratlan, kellemetlen meglepetések.

Legnépszerűbb a fedélzeti utazótáska, azaz a repülőgép fedélzetére felvihető kézipoggyász.

Az olyan utazótáska, amely fedélzeti táska szerepét fogja betölteni, nem mindegy milyen méretű. Aki utazott már repülőgéppel, jól tudja, hogy nagyon szigorú feltételek vannak arra vonatkozóan, hogy mekkora lehet a felvihető utazótáska mérete. Ha túl nagyot választunk, akkor sajnos a pénztárcánk fogja bánni, mert pótdíjat kell fizetnünk.

Utazótáska
Utazótáska

Nagyon fontos tehát, hogy ha repülőgéppel utazunk, előtte tájékozódjunk a felvihető utazótáska méretéről. A legnépszerűbb fapados légitársaság a WizzAir, amivel legtöbben utazni szoktunk, kedvező repülőjegy áraik miatt. Ide kétféle utazótáska is felvihető. A kisméretű, fedélzetre felvihető utazótáska mérete 20 x 30 x 40 cm-es lehet, a nagyméretű utazótáska pedig 55 x 40 x 20 cm lehet maximum.

A másik nagyon népszerű légitársaság a Ryanair. Itt az 55 x 40 x 20 cm méretű utazótáska engedélyezett az utastérbe, maximum 10 kg-ig pakolva.

Mindegy, hogy repülővel, vonattal, autóval utazunk, egy utazótáska meglétével nem érhet semmilyen kiruccanás felkészületlenül. Egy jól kiválasztott, szép és minőségi utazótáskával igazi öröm minden kirándulás, üzleti út, bárhová is vigyen az élet.