Fogyassz te is kollagént szépséged megőrzése érdekében!

A kollagén rengeteg állati eredetű élelmiszerben megtalálható. Ez azért jó hír, mert akár természetes forrásokból is be lehet vinni a szervezetbe. Természetesen ez nem azt jelenti, hogy húst hússal kell fogyasztani, hogy a kellő mennyiségű kollagén bevitel megvalósuljon. Szerencsére kiváló kollagén italokat és étrendkiegészítőket lehet kapni, melynek segítségével pótolhatod a szükséges mennyiséget!

Kollagén ital – Kollagén bevitel elengedhetetlen a bőr szépségének megőrzéséhez, illetve a ráncok mérsékléséhez. Ugyanakkor a kollagén nem csupán a bőr szépségének megőrzésében játszik nagy szerepet, hanem az ízületi fájdalmak enyhítésére is kiválóan alkalmas. A kollagén kapcsán, mellőzve a bonyolult konyhai nyelvet, konyhanyelven a kollagén a testben a teljes fehérjemennyiség harminc százalékát teszi ki. Gyakorlatilag a szervezetben mindenütt megtalálható, különösképp a bőrben. Idővel csökken a bőr kollagén termelése, aminek következtében a bőr kevésbé lesz feszes, rugalmassága csökken és megjelennek a ráncok. Ahogy fentebb is említettük, a kollagén mindenütt megtalálható a szervezetben, így az izomzatban, csontokban, sőt még a fogakban is.

Egy egészséges szervezet esetében a testtömeg közel hét százalékát teszi ki a kollagén. A szervezet kollagén termelése huszonöt éves kor felett folyamatosan csökken, ötven éves kor felett pedig szinte alig termel. Az öregedés jelei, például az ízületi fájdalom és merevség, a porcok kopása és a ráncok megjelenése csökkenthető a kellő kollagén pótlás segítségével. Természetesen az egészséges életmód is fontos annak érdekében, hogy öregedés folyamata és annak jelei késleltetve legyenek. Bővebb információkért és kollagén tartalmú termékek rendeléséért látogass el a myeatrend.hu webáruházba!