Hanyag közösségi média kezelés, egyenlő milliós büntetés

A közösségi média ma már életünk szerves részét képezi, sokan mindennap posztolnak és osztják meg életük apró-cseprő dolgait az ismerősökkel. Viszont, ha üzleti céllal történik a posztolás, akkor jobb elővigyázatosnak lenni, hiszen komoly büntetést kaphat, ha felelőtlenül posztol, vagy úgy is fogalmazhatunk, hogy nem tartja be a játékszabályokat.

[wp_ad_camp_1]

A közösségi média üzleti célú helyes használatáról ide klikkelve tudhat meg többet! A közösségi média üzleti célra való használata különbözik attól, amikor magánemberként posztolunk valamit. Előbbinek az egyértelmű haszonszerzés a célja, azonban ezt fel kell tüntetni. Ha egy híresség valamilyen terméket ellenszolgáltatásért cserébe reklámoz a közösségi felületeken, akkor kötelessége feltüntetni, hogy reklámról van szó. Abban az esetben, ha ez elmarad, akkor a poszt közétevőjét és a termék értékesítőjét egyaránt felelősségre vonják. Az egyik legszembetűnőbb példa a fitness híresség, Rubint Réka cégeinek büntetése. Az Alakreform Kft-nek három millió forintos és a The Body Shop termékeket forgalmazó Avanzo-Trade Kft két millió forintos büntetést kellett fizetnie.

A lényeg, összességében, hogy a reklámozni kívánt termék vagy szolgáltatás esetében fel kell tüntetni a #reklam jelölést. Ennek hiányában akár komoly, több millió forintos büntetésre is számíthat, hiszen nem csak a követők, hanem a hatóságok is figyelemmel követik a posztokat. ha biztosra akar menni, akkor azt javasoljuk, hogy kérje egy social media manager segítségét, aki nem csak a szabályok betartásában tud segíteni, hanem a jogszabályokkal is tisztában van. Nagyon fontos, hogy a közösségi médiát megfelelően használja üzleti célra, különben komoly tanulópénzt fizethet óvatlanságáért. Bővebb információkat az atpszovegiras.hu weboldalon talál!