Hodály kisebb és nagyobb juhállománynak is!

A szintetikus anyagok mai világában meglepődne, ha megtudná, mennyi gyapjút használnak még mindig, és ez valójában visszatér a divatba is! A gyapjút ruházatra, ágyneműre, bútorra, sőt házak szigetelésére is használják.

Hodály rendelhető kisebb és nagyobb juhállománynak a gravetti.hu weboldalon, tehát kattintson ide és megtekintheti a teljes hodály kínálatot az árakkal együtt.  A gyapjú természetesen lángálló, nem rákkeltő, segít felszívni a méreganyagokat az otthonból, újrahasznosítható, fenntartható, természetes hangblokkoló, és számos egyéb előnnyel is rendelkezik. Egyes juhtenyésztők minősített húst értékesítenek közvetlenül a helyi vásárlóknak a helyi termelői piacokon, online vagy éttermekben. Az eladók vágóhídra vagy kiskereskedelmi piacra is eljuthatnak. A bárányt drágábban árulják, mint a birkahúst. A juhtej számos táplálkozási előnye között szerepel: megduplázza a tehéntej kalciumtartalmát, és magas vitaminszintet tartalmaz, különösen a C-, B-, tiamin-, riboflavin- és B-12-vitamint. Ezek a vitaminok segítik a szervezet immunrendszerét és idegrendszerét.

A juhtej a világ más részein alapvető alapanyag. Sajtok, például ricotta, feta és Roquefort készítésére használják. A juhtejben több szilárdanyag van, mint a tehéntejben, így tejéből több sajt képződik folyékony unciánként. A tejből joghurt is előállítható. Ha azt tervezi, hogy juhokat nevel a tejért, akkor be kell szereznie valamelyik tejelő fajtát. Kétszer annyi tejet adnak, mint a nem tejelő fajták. A tejelő fajták közé tartozik a kelet-fríz és a lacaune. Évente akár 1000 font tejet is termelhetnek! Talán csak juhokat akar nevelni és eladni a genetikájuk miatt? Ez valójában nagyon jövedelmező lehet. A fő tényező, amelyre a juhok ilyen célú értékesítése során összpontosítania kell, az egészség. Szükség lehet például minőségi hodályra. Amennyiben hodályt keres juhainak, nézzen be a gravetti.hu weboldalra.