Horgászzsinór minden mennyiségben

A különböző horgász módszerekhez bizony különböző horgászzsinórok dukálnak. Éppen ezért rengeteg zsinór közül választhatunk. Nem csak a márkák, de a méretek, színek és kiszerelések tárháza is szinte végtelen… DE akkor, hogyan is válasszunk?

[wp_ad_camp_1]

Horgászzsinór vagy ahogy a köznyelv hívja a damil útja sokat változott a kezdetek óta. A növényi szálaktól, a selyemzsinóron át eljutottunk a nylon damilokig.

A horgászzsinórok kiválasztásánál tehát figyelemebe kell venni a szakítószilárdságot, a zsinór vastagságát és persze a süllyedő képességét is.

Az sem mindegy, hogy főzsinórnak vagy előkezsinórnak szeretnénk kötni.

Horgászzsinór fajták – hogyan csoportosíthatjuk a különböző damilokat? A horgászdamilok csoportosítása nehezebb, mint az elsőre gondolnánk, hiszen többféle lehetőségünk is van a rendezésre. Egyrészt a gyártástechnológia szerint léteznek monofil zsinórok és fonott zsinórok. Színük szerint megkülönböztetünk színes vagy egyszínű, sőt víztiszta úgynevezett fluorocarbon szálakat is.

Az, hogy egy horgászzsinórt pontosan mire és mikor használunk valójában a horgász stílusunk és módszerünk dönti el.  Tehetünk monofil zsinórt főzsinórnak, de köthetjük azt előkezsinórnak is, de hasonló a helyzet a többi zsinórfajtával is. Mindig az adott horgászhely, a horgászandó hal és a horgászmódszer az, amihez ki kell választanunk a megfelelő zsinórokat. Lehet persze általánosságokat mondani, de azzal az a baj, hogy lesz, akinél beválik, míg másoknál nem. Ha szakértőktől szeretnél segítséget kérni, keresd bátran a halcatraz.hu munkatársait. Mindegyikük gyakorló horgász, így saját tapasztalatukból és a termékek pontos ismeret okán biztosan a számodra leginkább megfelelő zsinórt fogják ajánlani.

Bátran megrendelheti online is a horgászdamiljait, hiszen már másnapra meg is érkezhet a zsinór, nem kell aggódnia a kiszállítás lassúsága miatt. A halcatraz.hu weboldalon a legjobb minőségű horgászzsinórókat találja széles választékban.

Ha horgászathoz keres zsinórt, nézzen be hozzánk a halcatraz.hu weboldalra.