Macskabútor választás okosan

A macskabútor hasznos berendezés, a cica gazdik sokszor nem is sejtik, hogy mennyire. Különösen a lakásban tartott cicáknak van szüksége macskabútorra. Ha Te is a legjobbat szeretnéd kedvencednek, akkor érdemes meglepni egy nagyszerű cicabútorral!

Macskabútor az egyik leghasznosabb eszköz a cica életében. A macskák szinte kivétel nélkül nagy mozgásigénnyel rendelkeznek. Amellett, hogy sokat mozognak a karmaikat is gyakran használják. A karmolászás nem céltalan tevékenység, ugyanis a cica egyrészt stresszlevezetésként végzi, másrészt a karmolászás biztosítja a karmok ápolását, valamint az ínak és izmok karbantartását. Ha a lakásban nincs macskabútor, akkor a cica megtalálja a módját a rohangászásnak, mászásnak és karmolásnak, ezt pedig a bútorok bánják. Éppen ezért fontos, hogy a lakásban legyen macskabútor. Ha nincs, akkor nem szabad a cicát megbüntetni a bútorok karmolászásáért, hiszen jobb megoldás híján ilyen módon elégítette ki ezt a vágyát. A macskabútor a gyakran kint tartózkodó macskák számára is jó megoldás, hiszen így lesz egy saját kis birodalmuk, ahol tudnak pihenni és mászni.

A macskabútor kiválasztása során elsősorban a macska méretét kell figyelembe venni. Fontos, hogy a nagyobb cicák is magabiztosan közlekedjenek vagy pihenjenek a macskabútoron, ugyanis, ha nemelég strapabíró a cicabútor, akkor az balesetveszélyes lehet! Emellett érdemes tisztában lenni vele, hogy a félénkebb cicák szeretnek magasban lenni, amolyan kilátó pontként tekintenek a macskabútorra. A bátrabb cicák ezt nem feltétlenül igénylik. Ha több cicád is van, akkor érdemes több macskabútort vásárolni, hogy ne kerüljön sor területháborúra. Ha szeretnéd látni a macskabútor kínálatot, akkor látogass el a petlandshop.hu webáruházba és tájékozódj!