Méhnyakrákszűrés jelentőségé

A méhnyakrák általában hosszú évek alatt alakul ki, így, ha időben észlelve van a betegség, akkor a betegség, a rákhoz vezető elváltozások elkerülhetők. Tehát érdemes rendszeresen eljárni szűrésekre, hogy ha beteg lenne, akkor mielőbb fény derüljön rá. A vizsgálat egyszerűen elvégezhető, nem jár semmiféle fájdalommal és minimális beavatkozással jár.

[wp_ad_camp_1]

Méhnyakrákszűrés nagyon fontos, hiszen minél előbb fény derül rá, annál jobbak a páciens előnyei. Ma már egyértelmű, hogy kizárólag a HPV magas kockázatú törzsei felelősek a méhnyakrákos esetekért. Nagyon fontos, hogy a vizsgálat során ne csak az okozott elváltozások kerüljenek előtérbe, hanem az okok is meg legyenek vizsgálva. Ez azért is fontos, mert a hagyományos méhnyakszűrésen alkalmazott citológiai vizsgálatok önmagukban mindössze hetven százalékos pontosságúak. Ez azt jelenti, hogy számtalan esetben álnegatív eredmény születik. A HPV vizsgálattal együtt a találati arány közel száz százalékos. Ez azért is lényeges, mert az sem ritka, hogy a citológiai vizsgálat eredménye még negatív, azonban a magas kockázatú HPV a sejtekben már elindította a kóros elváltozásokat.

A CINTEC PLUS vizsgálattal kiegészített rákszűrés számtalan előnnyel rendelkezik, például nagyobb biztonságot ad. Ezenkívül a kiegészítő biomarker vizsgálat által nem csak az derül ki, hogy van-e nagy kockázatú HPV fertőzés, hanem az is egyértelmű lesz, hogy az elváltozás milyen stádiumban van. Ezáltal a további teendők pontosan meghatározhatók. A pontosabb eredmény pontosabb képet ad az orvosnak és a páciensnek is egyaránt. Érdemes minden évben elvégeztetni a vizsgálatot, hogy még időben fény derüljön a betegségre és minél előbb meg lehessen kezdeni a kezelést. Bővebb információkért látogasson el a belvarosiorvosicentrum.hu weboldalra!