Mi az a DDOS támadás és hogyan birkózzunk meg vele?

Az elosztott szolgáltatásmegtagadási (DDoS) támadások bármilyen méretű szervezet számára problémákat okoznak. A DDoS-támadások elleni küzdelemhez a szervezeteknek és csapatoknak minden IT-fenyegetés esetében be kell vezetniük a három szabványos fázist: a felkészülést, a reakciót és a helyreállítást.

Hogyan birkózzunk meg a DDOS támadásokkal? További részletekért ezzel kapcsolatban keresse fel az awh.hu-t, hiszen itt mindent megtalál. A fázisok megfelelő megtervezéséhez azonban a szervezeteknek először meg kell érteniük a DDoS-támadások természetét és azt, hogy a támadók miért használják őket. Ezután egy terv elkészítésével megvizsgálhatják erőforrásaikat, és megállapíthatják, hogy a terv egyes szempontjai hatékonyabbak lehetnek-e. Szolgáltatásmegtagadási (DoS) esemény vagy támadás történhet kis számú eszköz, például egy szerverpár között. A DDoS támadások pedig akkor fordulnak elő, amikor a támadók nagyszámú forrást (más néven: disztribúciót) telepítenek kérések küldésére és az erőforrás összeomlására. Végső soron a költségvetési korlátok gyakran arra kényszerítik az IT-csapatokat, hogy a sávszélességgel, a felhasználók számával, a forgalmi szintekkel és egyebekkel kapcsolatos jellemző elvárások alapján tervezzék meg a hálózatokat és az erőforráskapacitást. Bizonyos túlcsordulási kapacitás vagy felhőalapú skálázás beépíthető egy robusztus rendszerbe, de még ezek az intézkedések is elérik a technikai korlátot.

A DDoS-ben az elutasítás akkor fordul elő, ha egy kiszolgáló, átjáró vagy más erőforrás túlterhelődik kérésekkel, és nem tud időben válaszolni a szolgáltatásra vonatkozó jogos kérésekre. Ezek az események véletlenül és akár vállalati hálózaton belül is előfordulhatnak; az internet felé néző erőforrások elleni szándékos támadások azonban sokkal gyakoribbak. Egy támadás során a jogos felhasználók általában jelentősen lassabb erőforrásokat tapasztalnak. Amennyiben többet tudna meg kattintson az awh.hu-ra.