Mik az SSL tanúsítványok?

Az SSL-tanúsítvány egy digitális tanúsítvány, amely hitelesíti a webhely identitását, és lehetővé teszi a titkosított kapcsolatot. Az SSL a Secure Sockets Layer rövidítése, egy biztonsági protokoll, amely titkosított kapcsolatot hoz létre a webszerver és a webböngésző között.

SSL tanúsítványok várják az awh.hu weboldalon, és ha több információt szeretne megtudni erről a témáról, akkor is érdemes ellátogatni hozzánk. A vállalatoknak és szervezeteknek SSL-tanúsítványokat kell hozzáadniuk webhelyeikhez az online tranzakciók biztonságossá tétele, valamint az ügyfelek adatainak privát és biztonságos megőrzése érdekében. Röviden: az SSL biztonságosan tartja az internetkapcsolatokat, és megakadályozza, hogy a bűnözők elolvassák vagy módosítsák a két rendszer között továbbított információkat. Ha egy lakat ikont lát az URL mellett a címsorban, az azt jelenti, hogy az SSL védi a meglátogatott webhelyet. Körülbelül 25 évvel ezelőtti megalakulása óta az SSL-protokollnak több verziója is létezett, amelyek mindegyike valamikor biztonsági problémákba ütközött. Következett egy felújított és átnevezett verzió – TLS (Transport Layer Security), amely ma is használatban van. Az SSL kezdőbetűk azonban megragadtak, így a protokoll új verzióját továbbra is a régi néven szokták nevezni.

Az SSL úgy működik, hogy biztosítja, hogy a felhasználók és webhelyek, illetve két rendszer között továbbított adatok ne legyenek olvashatók. Titkosítási algoritmusokat használ az átvitel közbeni adatok titkosítására, ami megakadályozza, hogy a hackerek elolvassák azokat.  Ezek az adatok potenciálisan érzékeny információkat tartalmaznak, például neveket, címeket, hitelkártyaszámokat vagy egyéb pénzügyi adatokat. Az SSL tanúsítványokról bővebben az awh.hu weboldalon olvashat.