Mit lehet tenni a kínzó derékfájdalom ellen?

A gerinc- és derékfájdalom a legtöbb ember számára nem ismeretlen, ugyanis a lakosság jelentős része megtapasztalja élete során. Gyakran nem önmagában álló probléma, hanem más betegségek tünete, ezért érdemes lehet utána járni, hogy pontosan mi okozza a panaszokat.

Derékfájdalom ellen mielőbb megoldást kell találni. A derékfájdalom egy olyan diszkomfort érzet, amely a farredő és az alsó bordaív közti területen jelentkezik. A panasz gyakran együtt jár lábba kisugárzó fájdalommal, ami még inkább megnehezíti a mindennapokat. A derékfájdalomnak többféle típusa lehet. Az akut fájdalom kevesebb, mint egy hónapja áll fenn. Szubakut derékfájdalomról akkor beszélhetünk, ha a panaszok két-három hónapja kezdődtek. Ha viszont több, mint három hónapja jelen van az életében a fájdalom, akkor kiújuló vagy krónikus derékfájdalomnak nevezzük a panaszokat. A derékfájdalom lehet specifikus, valamint nem specifikus. Utóbbi esetben a fájdalom nem eredeztethető közvetlenül a mozgásszervrendszer elváltozásaihoz, vagyis a fájdalom oka lehet egy rossz mozdulat, mechanikai stressz vagy szöveti megterhelés.

A specifikus derékfájdalomnak kétféle típusa lehet. Egyrészt létezik ideggyökér-gyulladással vagy ideggyökér-bántalommal együtt járó fájdalom, másrészt vannak a gerincoszlop elváltozásaiból adódó fájdalmak. A derékfájdalom kezelésében nagy szerepe lehet a gyógytornának. Viszont ehhez nagyon fontos a fájdalom hatékony enyhítése. Ebben sokat segíthet a Dolixir, mely kizárólag minőségi, természetes hatóanyagokat tartalmaz. A készítményt egyszerre akár több területen is használni lehet. A szigorú gyártástechnológiának köszönhetően a termék igazán minőségi, biztonságosan alkalmazható. Ha szeretne bővebb információkat megtudni róla, akkor érdemes ellátogatni a dolixir.hu weboldalra!